Kevin Schijven Kevin Schijven
13/06/2022 09:34 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 09:34

Crypto bloedt: ethereum onder $1.250, cardano en dogecoin diep in rood

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum analyse: ETH koers lijkt kantelpunt bereikt te hebben

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

De cryptocurrency markt komt dieprood het weekend uit. Bitcoin (BTC) staat inmiddels 11% in de min vandaag en veel altcoins dalen nog harder. Het begint langzamerhand als een van de zwaarste dagen in jaren voor de crypto-markt uit te zien. De totale marktkapitalisatie zakt met 11% naar $1,04 biljoen. Mensen die graag nog wat diepgaandere analyses willen lezen over de onderstaande crypto, kunnen deze vinden in onze premium omgeving!

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 15,5%

Ethereum (ETH) vangt wederom hardere klappen dan bitcoin. Het is een teken dat investeerders altcoins toch riskanter vinden in deze risk-off situatie dan de moeder aller cryptomunten. De ether koers maakte gisterenmiddag nog even een kleine bounce en kwam weer boven $1.500 uit, maar zette vervolgens zijn daling voort. De ether koers vond vroeg vanochtend even support rond $1.360, maar zakte daar ook zojuist doorheen. ETH komt op het moment van schrijven op $1.245 uit en staat daarmee maar liefst 15,5% in de min vandaag.

Advertentie

XRP, SHIB, DOT, ADA diep in rood

Ripple (XRP) houdt vandaag iets sterker stand dan de rest, maar keldert alsnog met 10,5% naar $0,315. Binance coin (BNB) staat 12,3% in de min en komt nu op $227 uit. Shiba inu (SHIB) staat al 13,3% in de min en zakt vanochtend naar $0,0000077. Polkadot (DOT) daalt met 13,5% en komt momenteel op $6,7 uit. Cardano (ADA) staat maar liefst 14,2% in de min en zakt nu onder $0,45.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOGE, TRX, SOL, AVAX dalen nog harder

Dogecoin (DOGE) staat al 17,4% en zakt momenteel naar $0,055. Ook tron (TRX) keldert ditmaal mee en staat 16,1% in de min en komt op $0.062 uit. Solana (SOL) staat echter maar liefst 17,9% in het rood en zakt vanochtend naar $27,2. Avalanche (AVAX) is wederom de grootse verliezer onder de grootste crypto. AVAX staat 19,6% in de min en zakt naar $15,2.

Daarmee moet AVAX ruimte maken voor leo token (LEO) in het rijtje top 10 grootste altcoins (zonder stablecoins). LEO maakte vanochtend een flinke stuiter waardoor koers op dezelfde prijs weer uitkomt als 24 uur geleden.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

De rest van de top 100 is helaas ook een bloedbad. De meeste crypto staan meer dan 10% in de min en een zeer groot deel zelfs meer dan 15%. Voor apecoin (APE), polygon (MATIC), zilliqa (ZIL), enjin (ENJ), sandbox (SAND), elrond (EGLD), synthetix (SNX), maker (MKR) en stacks (STX) is dat al 17%. Axie infinity (AXS), aave (AAVE) en chainlink (LINK) is dat zelfs 18%.

Waves (WAVES) en near (NEAR) zakken met 19%, thorchain (RUNE) met 20%, fantom (FTM) met 24% en nexo (NEXO) zelfs met 27%. Celsius Network (CEL) staat overigens maar liefst 55% in de min vandaag.

Het ziet er zelfs naar uit dat de USDD stablecoin van Tron oprichter Justin Sun, een kopie van TerraUSD (UST), momenteel tegen hetzelfde probleem als UST aanloopt. Over CEL en USDD volgen meer artikelen later vandaag op Crypto Insiders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie