Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2022 10:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 10:36

Crypto crash: Ethereum, XRP & Dogecoin zakken 20%, Solana 42%, FTX 78%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ripple analist waarschuwt voor nieuw dieptepunt XRP koers begin 2023

Foto: solarseven/Shutterstock

De crash van gisteren van vrijwel alle cryptocurrencies zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Liquiditeitsproblemen bij FTX zorgen voor veel paniek op de markt en Binance gaat inmiddels de exchange compleet overnemen. Het incident zal ook weer de aandacht van toezichthouders trekken.

Veel crypto koersen staan meer dan 20% in de min vandaag. Een groot aantal staat zelfs nog een stuk dieper in het rood en er wordt gevreesd voor erger. De totale marktkapitalisatie komt weer voor het eerst in weken onder $1 biljoen uit en daalt met 14% naar $880 miljard.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin laagste prijs in 2 jaar

Bitcoin (BTC) dipte gisterenavond al naar $17.500, de laagste prijs sinds november 2020. Afgelopen nacht consolideerde bitcoin rond $18.500, maar op het moment van schrijven zakt bitcoin wederom naar een nieuwe dieptepunt. De BTC prijs tikte zojuist met $17.000 en staat daarmee vandaag 14% in de min.

Update: bitcoin dipte zelfs even onder $17.000 vandaag

Advertentie

Ethereum 22% in de min

Ethereum (ETH) duikt op het moment van schrijven zelfs naar $1.150 en staat daarmee al ruim 22% in de min vandaag. De paniek zorgt wel voor een hoog handelsvolume en daarmee wordt ETH weer deflatoir:

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP, DOGE, MATIC zakken ook ~20%

Ook binance coin (BNB) ontkomt niet aan de crash en zakt met bijna 13%. Cardano (ADA) houdt iets beter stand maar staat alsnog 11% in de min. Ripple (XRP) verliest al 19% van zijn waarde, maar dogecoin (DOGE) en polygon (MATIC) zakken met maar liefst 23% vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana daalt met 42%

Solana krijgt natuurlijk vooral harde klappen omdat het project enigszins verbonden was met FTX. SOL zakt op het moment van schrijven naar $16,4 en staat daarmee ruim 42% in de min vandaag.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 maar liefst 20-30% in de min

Ook de rest van de top crypto top 100 kleurt rood met veel koersen 20 tot 30% in de min. Apecoin (APE), cronos (CRO), fantom (FTM) en graph (GRT) zakken met 22%. Arweave (AR), helium (HNT), whitebit (WBT) en curve (CRV) dalen met 23%.

Axie infinity (AXS) en algorand (ALGO) staan al 25% in de min. Near (NEAR), terra luna classic (LUNC) en chainlink (LINK) zakken maar liefst 27%. Chiliz (CHZ), lido (LDO) en aptos (APT) staan zelfs meer dan 30% in de min vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTT van FTX daalt bijna 80%

De FTT token van FTX krijgt natuurlijk de allerzwaarste klappen vandaag. De FTT token valt momenteel helemaal richting $4, een buitengewone daling van 78% ten opzichte van 24 uur geleden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie