Tim Kamp Tim Kamp
05/04/2024 17:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 16:04

‘Crypto detective’ wil memecoin slachtoffers niet helpen na scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: Bitcoin onderuit, maar memecoins schieten de lucht in

Foto: ST House Studio/Shutterstock

In de wereld van crypto is er vaak meer dan alleen digitale valuta; er zijn communities, ontwikkelaars en soms zelfs een vleugje controverse. Recentelijk is er ophef ontstaan rondom het project van Complex (SIMPLE). De ontwikkelaars van de memecoin trokken 4 april de stekker uit het project, nadat het project pas 30 maart lanceerde. Veel investeerders reageerde woedend en vielen onder andere ZachXBT aan. Zach is een prominente blockchain-onderzoeker op X, maar weigerde de slachtoffers van de gerugde memecoin te helpen.

Altcoins zijn groot risico & dagen van grote winsten zijn voorbij, zegt analist
Altcoins zijn groot risico & dagen van grote winsten zijn voorbij, zegt analist

Cryptoproject stopt binnen enkele dagen, investeerders leeggetrokken

Deze kwestie begon toen ZachXBT werd beschuldigd van het in de steek laten van tokenhouders van de memecoin SIMPLE. De crypto detective, actief op X (voorheen Twitter), zou de belangen van de community hebben genegeerd. De ontwikkelaars van het Complex-project zette het project abrupt stop, waardoor veel investeerders met lege handen kwamen te staan.

Via een post op X liet Complex het volgende weten:

“Na zorgvuldige overweging en met zwaar gemoed hebben we de moeilijke beslissing genomen om Complex stop te zetten. Hoewel dit project een liefdeswerk is geweest en een bron van inspiratie voor ons team, hebben recente gevallen van intimidatie een onhoudbare omgeving gecreëerd die van invloed is op het mentale welzijn van onze leden.”

Daar waren uiteraard de aanhangers van de munt niet tevreden mee. Eén X-gebruiker sprak van cringe shit: “Jullie hebben nog geen week volgehouden en gebruiken mentale gezondheid als excuus om op te lichten. Jullie kunnen net zo goed mensen oplichten zonder deze zielige poging.”

De holders van het project zijn voorlopig nog niet in staat om hun SIMPLE-coins te verkopen. De liquiditeit blijft nog vergrendeld, al heeft de memecoin al ruim 90 procent van zijn waarde verloren in 24 uur. Complex lijkt zich echter van geen kwaad bewust. Het bedrijf ontkent alle beschuldigingen van een rug pull.

Een rug pull is een situatie waarin de ontwikkelaars van een cryptoproject abrupt en opzettelijk stoppen met het ondersteunen van het project, meestal nadat ze een aanzienlijke hoeveelheid geld hebben verzameld van investeerders. Dit lijkt nu ook sterk het geval.

Advertentie

Crypto-onderzoeker aangevallen, maar bijt van zich af

Andere actieve gebruikers van het socialmediaplatform opende de aanval op ZachXBT. Ze smeekten om hulp van hem, aangezien hij vaker rugpulls blootlegt. De beschuldigingen zijn echter niet onbeantwoord gebleven. Zach heeft fel gereageerd op de aantijgingen door te zeggen dat het hem “niets kan schelen om jullie memecoins, stop met me te vragen.”

Hij pakt nog even goed door in zijn verdediging. Dat doet Zach door uit te leggen waarom hij hier niemand iets verschuldigd is:

“Ik heb gewoon een hekel aan lange tijd te besteden aan het helpen van mensen die er bewust voor kiezen om te gokken op waardeloze memecoins in plaats van echte slachtoffers,” ging hij verder. “Je volgt me niet eens en spreekt dan slecht over mij, maar verwacht wel dat ik tijd wil besteden aan het helpen van jou, gratis?”

Gelukkig voor ZachXBT waren er ook voldoende mensen die hem verdedigde. Een X-gebruiker stond aan zijn kant door uit te leggen dat Zach ongeacht wat hij doet toch wel wordt aangevallen. Dit zou volgens hem onterecht zijn: “God zegene je, de cryptowereld zou niet hetzelfde zijn zonder jou”, eindigde hij zijn X-bericht mee.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie