Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2023 11:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2023 11:09

Crypto dip: koersen in rood, XRP veerkrachtig en deze munt stijgt 20%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto in crisis: angst en verkoopdruk stijgen, XRP weer hardste daler

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

De crypto markt koelt even af, mogelijk in afwachting van de Federal Open Market Committee (FOMC). Het is ook geen verrassing dat de koersen even tot rust moeten komen na de forse stijging van afgelopen week. De totale marktkapitalisatie van crypto daalt desalniettemin met slechts 1% naar $1,21 biljoen, aangezien de grootste munt op de markt nog standhoudt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin schommelt rondom $28.000

Bitcoin (BTC) kleurde eerder vanochtend rood toen de koers naar $27.500 dipte, maar maakte toen een flinke stuiter en brak weer de $28.000. De koers lijkt echter wederom richting de $28.400 tegen weerstand aan te lopen. Met een prijs van $28.275 komt bitcoin momenteel op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden.

Advertentie

Ethereum zakt met 1,1%

De meeste altcoins blijven de laatste tijd achter op bitcoin, zelfs ethereum (ETH). De ether koers test support rond $1.740 en we zien een kleine stuiter, maar lang niet zo sterk als bij bitcoin. ETH zakt vandaag met 1,1% naar $1.770.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Rode crypto top 10

De rest van de top 10 kleurt over het algemeen ook rood. Cardano (ADA) zakt met 0,9% naar $0,34. binance coin (BN) staat net als ETH 1,1% in de min en komt op $337 uit. Dogecoin (DOGE) staat 2,2% in de min en zakt naar $0,072. Solana (SOL) staat al 3,5% in de min en komt rond $22,5 uit.

Nieuwe tegenslag voor ethereum ETF’s, SEC stelt beslissingen uit
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

XRP alsnog in groen

Toch hebben we een opvallende uitzondering in de top 10: ripple (XRP). De XRP koers stijgt momenteel weer boven $0,39 uit waarmee de koers 2% in de plus staat. Echter zit XRP eigenlijk al sinds medio januari in dit bereik vast.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon en immutablex dalen ondanks aankondiging

We zijn niet polygon (MATIC) vergeten. De MATIC koers komt momenteel rond $1,13 uit en staat daarmee 2,4% in de min. In de top 100 is immutablex (IMX) vandaag de hardste daler en zakt met 12,2% naar $1,28. Dat is enigszins merkwaardig gezien de grootste aankondiging van de samenwerking tussen beide partijen:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste dalers

Daar blijft het echter niet bij: aptos (APT), stacks (STX), bitcoin cash (BCH), axie infinity (AXS), gmx (GMX), vechain (VET), tezos (XTZ) cronos (CCRO), neo (NEO) en mina (MINA) staan allemaal zo’n 6% in de min vandaag.

Loopring (LRC) zakt al met 6,6%, render (RNDR) en bittorrent (BTT) met 7,2% en conflux (CFX) met maar liefst 10%.

XDC Network stijgt met 21%

Daarentegen hebben we een groene uitzondering vandaag: xdc network (XDC). De XDC koers begon gisterenavond hard te stijgen en komt vanochtend rond $0,043 uit waarmee koers 21% in de plus staat.

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie