Tim Kamp Tim Kamp
11/05/2024 21:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 19:50

Crypto-gigant reageert fel op kritiek van Deutsche Bank

Bitcoin-BTC Tether-USDT Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-gigant reageert fel op kritiek van Deutsche Bank

Foto: Tim Ismaylov/Shutterstock

In de wereld van crypto is stabiliteit een zeldzaam goed. Terwijl digitale munten zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) bekend staan om hun volatiliteit, zijn stablecoins ontwikkeld om een betrouwbare waardeopslag te bieden. Een van de meest bekende stablecoins is Tether (USDT), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Echter hebben recente opmerkingen van Deutsche Bank twijfels opgeroepen over de stabiliteit van Tether. Dat heeft geleid tot een scherpe reactie vanuit het Tether-kamp.

PEPE leidt cryptomarkt, analist positief – Nederlanders krijgen gratis PEPE
PEPE leidt cryptomarkt, analist positief - Nederlanders krijgen gratis PEPE

Deutsche Bank waarschuwt over mogelijk falen van USDT

Deutsche Bank, een van ’s werelds grootste financiële instellingen, suggereerde dat Tether zou kunnen falen over langere tijd. De bank gaat zelfs uit van een “peso-achtige situatie.” Dat blijkt uit een onderzoekrapport van 7 mei. Het rapport is exclusief gericht op stablecoins. De analisten van de Duitse financiële grootmacht hebben het onder andere over de gefaalde stablecoin van Terraform Labs.

TerraUSD (USTC) stortte in 2022 ineen waarbij een bedrag van 40 miljard in rook opging. Het was voor de analisten reden genoeg om ook de stablecoin van het bedrijf Tether in twijfel te trekken. Het rapport bestaat uit een grootschalig onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat van de 334 valuta pegs (lanceringen van valuta) in de afgelopen 223 jaar, slechts 49 procent faalden. Dit allemaal binnen de levensduur van de valuta, wat neerkomt op ongeveer acht tot tien jaar.

Volgens de analisten zou een stablecoin, vooral in de crypto-industrie, te speculatief zijn. Dat zou uiteindelijk resulteren in het falen van de valuta’s.

“Hoewel sommige kunnen overleven, zullen de meeste waarschijnlijk falen, vooral vanwege het gebrek aan transparantie in stablecoin-operaties en de kwetsbaarheid voor speculatief sentiment”, schrijft de Deutsche Bank.

Advertentie

Tether woest op ‘misleidende beweringen’ Duitse Bank

Tether heeft echter snel gereageerd op de opmerkingen van Deutsche Bank, waarbij het bedrijf de suggestie van falen categorisch afwees. De opmerkingen van de bank miste volgens Tether “duidelijkheid en substantieel bewijs” en zo waren de aantijgingen berust op “vage beweringen in plaats van grondige analyse.

Het onderzoek en het bijbehorende rapport was de stablecoin-gigant ook niet over te spreken. Volgens Tether zouden de onderzoekers niet in staat zijn geweest om concrete gegevens te leveren om de beweringen te ondersteunen. De vergelijking met Terra sloeg ook nergens op, stelt Tether. Het is “misleidend en irrelevant voor de dicussie”, omdat het in geval van USDT niet gaat om een algoritmische stablecoin. De werking van de stablecoin zit namelijk bij beide coins heel anders in elkaar.

“Het in twijfel trekken van de geloofwaardigheid van een financiële instelling, vooral een met de staat van dienst van Deutsche Bank, lijkt ironisch. Deutsche Bank’s geschiedenis van boetes en straffen doet twijfels rijzen over haar eigen status om anderen in de industrie te bekritiseren”, sluit Tether in een statement af.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie