Erik Juffermans Erik Juffermans
31/03/2024 21:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2024 11:59

Crypto hacker stelt bijzondere eisen voordat hij gestolen fondsen terugstuurt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto hacker stelt bijzondere eisen voordat hij gestolen fondsen terugstuurt

Foto: F8 studio/Shutterstock

Eerder deze week, op 28 maart, werd Prisma Finance het doelwit van een flash loan aanval. Een hacker stal maar liefst $11 miljoen van het DeFi staking protocol. Inmiddels is duidelijk dat het om een ‘whitehat hacker’ gaat. De hacker is bereid het geld terug te geven maar stelt wel een aantal aparte eisen.

Crypto hacker stelt eisen

Een whitehat hacker is een ‘goede hacker’. Vaak voeren deze hacks uit met als doel kwetsbaarheden bloot te leggen om vervolgens geld terug te geven. Via een on-chain bericht heeft de hacker van de aanval op Prisma Finance een aantal eisen gesteld voordat hij het geld teruggeeft. Op Etherscan is de gehele conversatie tussen de hacker en Prisma Finance te lezen.

Zo wil hij dat het team van Prisma Finance een online persconferentie geeft waarbij ze hun identiteit onthullen, hun excuses aanbieden aan hun gebruikers, en de hacker bedanken voor zijn werk. Hij zegt dit te doen om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van decentralized finance (DeFi) protocollen. 

“Ik hoop dat dit mensen voorzichtiger maakt bij het gebruik van DeFi, dat de teams verantwoordelijker zijn, en dat iedereen hier wat anders over gaat nadenken,”

Aldus de hacker in zijn bericht. De hacker geeft aan dat nadat het team van Prisma Finance aan de eisen heeft voldaan de teruggave van het geld zal worden besproken. Wel zegt hij dat het grootste deel van de buit teruggegeven zal worden.

Wat is de hacker van plan?

Prisma Finance heeft inmiddels het platform stopgezet en zegt zich in te spannen het gestolen geld terug te krijgen. In de gesprekken met de hacker heeft het team van Prisma Finance de hacker gevraagd zo snel mogelijk het geld terug te sturen naar naar Prisma Finance zelf of naar een gerespecteerde derde partij.

Opvallend genoeg stuurde de hacker als $2,5 miljoen aan ethereum (ETH) naar Tornado Cash, een crypto mixer. Vele gebruikers van Prisma Finance zijn hierdoor sceptisch over de bedoelingen van de hacker. Het feit dat hij een grote som geld probeert te verdoezelen wekt de indruk dat hij de $2,5 miljoen aan ETH niet terug zal geven.

DeFi blijft het wilde westen van de crypto industrie. De hoek van de sector is het perfecte voorbeeld van financiële vrijheid, maar helaas laat de veiligheden van vele DeFi platformen te wensen over. DeFi platformen hoeven zich namelijk niet aan bepaalde regels of richtlijnen te houden. DeFi platformen zijn hierdoor nog altijd zeer vaak het doelwit van hackers.

Alleen vandaag nog: 20 euro gratis crypto bij Bitvavo

Overweeg je in crypto te investeren of ermee te handelen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft Bitvavo een gratis welkomstbonus van 20 euro weg aan nieuwe gebruikers. Met deze 20 euro kunnen nieuwe gebruikers meteen een of meerdere van de 200 op Bitvavo-ondersteunde cryptocurrencies kopen.

Let op: deze actie loopt vandaag, 31 maart, af. Klik op de onderstaande knop om een account aan te maken.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie