Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2023 11:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 11:01

Crypto herstelt sterk van dip, toch komen de meeste pieken lager uit

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt maakt enorme stuiter, deze koersen stijgen tot 30%

Foto: sukrit3d/Shutterstock

De crypto markt maakte dinsdagnacht nog een flinke duik, maar begon gisterenavond alweer te herstellen. We hebben daarom vandaag weer een groene dag in crypto land en vrijwel de gehele top 100 staat in de plus. Veel koersen zien echter hun piek lager uitkomen dan eerder deze week. Desondanks stijgt de totale marktkapitalisatie met 2,2% naar $1,08 biljoen.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers blijft met $23.000 stoeien

Bitcoin (BTC) herstelt iets minder sterk dan veel altcoins vandaag, maar hield tijdens de dip een stuk sterker stand. Bitcoin ziet dan ook als een van de weinige koersen vandaag een higher high, en zelfs de hoogste prijs in meer dan vijf maanden. Echter zakt bitcoin op het moment van schrijven toch weer onder $23.000, maar staat alsnog 1,7% in de plus vandaag. Is de 200 weken moving average het volgende doel of ligt deze nog te ver weg?

Advertentie

Ethereum piek komt lager uit

Ethereum (ETH) herstelt sterker, maar zakte dan ook een stuk harder deze week. Ethereum komt weer boven $1.600 uit, maar niet verder dan $1.630, en dat is een stuk lager dan de piek van $1.665 van eerder deze week. Momenteel komt de ETH prijs rond $1.605 uit en staat daarmee 4% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BNB, XRP, DOGE blijven iets achter

Binance coin (BNB) en ripple (XRP) blijven in vergelijking iets achter vandaag, maar staan nog zo’n 1,5% in de plus. Beide koersen zien een lagere piek dan eerder deze week. BNB tikte $311 aan na het herstel, maar zakt nu onder $305. XRP tikte $0,42 aan, maar zakt nu naar $0,412. Dogecoin (DOGE) herstelt al iets sterker en stijgt met 2,6% naar $0,086.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

ADA, MATIC en SOL maken sterke stuiter

Cardano (ADA), polygon (MATIC) en solana (SOL) stijgen nog een stukje harder. De ADA koers zakt vanochtend weer onder $0,38 maar staat alsnog 5,2% in de plus vandaag. MATIC komt weer boven $1 uit en staat daarmee 5,3% in de plus. Solana (SOL) kwam weer even boven $25 uit maar zakt nu naar $24,3. SOL staat zelfs 5,5% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 vinden we vandaag meerdere harde stijgers. Fantom (FTM) staat bijna 8% in de plus en apecoin (APE) staat al 11% in de plus. Optimism (OP) bereikte nog een nieuwe all-time high (ATH) van $2,5 afgelopen nacht, maar zakt nu naar $2,3. Toch staat de OP koers 14% in de plus.

Mina protocol (MINA) stijgt zelfs met 17,5% vandaag. Ecash (XEC) maakte een enorme piek afgelopen nacht, zakte vervolgens flink en staat alsnog 20% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aptos is al 400% gestegen dit jaar

Maar de winnaar uit de top 100 is wederom aptos (APT). De APT koers bereikte afgelopen nacht ook nieuwe ATH met een prijs van $19,4. Momenteel zakt APT richting $18,3 maar staat daarmee alsnog 34% in de plus vandaag. De APT koers staat in 2023 inmiddels maar liefst 400% (!) in de plus.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie