Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2023 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 09:13

Bitcoin koers stijgt naar hoogste prijs in meer dan vijf maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte gisterenmiddag voor een tweede keer naar $22.300, maar begon toen van de dip te herstellen.  Tegen middennacht piekte bitcoin rond $23.500, de hoogste prijs sinds medio augustus, alweer meer dan vijf maanden geleden. Op sommige beurzen kwam de piek zelfs zo hoog uit als $23.800. Daar werd de koers echter afgewezen en zakte terug naar $23.000. Bitcoin komt vanochtend uit op $23.030 op Binance en €21.110 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $444 miljard en de dominantie op 42,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 54 (Neutral).

Bitcoin ETF’s gaan goud inhalen, behalve als dit gebeurt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin stijging samen met short squeeze

De stijging naar de piek kwam gisterenavond in een versnelling terecht door een zogenaamde short squeeze. On-Chain College meldt dat meer dan $30 miljoen aan bitcoin short posities in slechts een uur werden geliquideerd.

Advertentie

Belangrijke dag voor macro en DXY

Het kan mogelijk nog spannend worden vandaag op de financiële markten. Zoals Zerohedge aangeeft staan de publicaties van aantal belangrijke economische cijfers uit de VS vandaag op de planning. Deze cijfers bieden mogelijk vast meer inzicht op wat de Federal Reserve volgende week beslist qua renteverhogingen.

Deze cijfers kunnen ook van invloed zijn op de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY), die momenteel rond belangrijke support hangt. Gaat de DXY verder dalen of maakt de koers hier een correctie omhoog?

En wat gaan goud en bitcoin doen als DXY corrigeert? Deze markten hadden vorig jaar een zeer hoge negatieve correlatie met elkaar, en daarom verwachten analisten een daling van BTC en goud als DXY herstelt.

Bitcoin ETF’s ervaren enorme uitstroom in slechtste dag ooit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Begint de bitcoin rally pas of is deze al voorbij?

Er zijn analisten die roepen dat we mogelijk al in de eerste fase van een nieuwe bull markt zitten. Er zijn echter ook analisten die waarschuwen dat we niet te vroeg moeten juichen. Analist Maartunn waarschuwt dat de huidige stijging wellicht voorbij is gezien de grote weerstand.

Material Indicators waarschuwt dat we in elk geval op confirmatie moeten wachten tot de bitcoin koers daadwerkelijk de 200-weken moving average breekt, die momenteel rond $24.750 ligt.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie