Kevin Schijven Kevin Schijven
26/01/2023 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 09:13

Bitcoin koers stijgt naar hoogste prijs in meer dan vijf maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schiet met 11% omhoog richting $25.000 – dit is waarom

Foto: ImageFlow/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte gisterenmiddag voor een tweede keer naar $22.300, maar begon toen van de dip te herstellen.  Tegen middennacht piekte bitcoin rond $23.500, de hoogste prijs sinds medio augustus, alweer meer dan vijf maanden geleden. Op sommige beurzen kwam de piek zelfs zo hoog uit als $23.800. Daar werd de koers echter afgewezen en zakte terug naar $23.000. Bitcoin komt vanochtend uit op $23.030 op Binance en €21.110 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,5% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 15%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $444 miljard en de dominantie op 42,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 54 (Neutral).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijging samen met short squeeze

De stijging naar de piek kwam gisterenavond in een versnelling terecht door een zogenaamde short squeeze. On-Chain College meldt dat meer dan $30 miljoen aan bitcoin short posities in slechts een uur werden geliquideerd.

Advertentie

Belangrijke dag voor macro en DXY

Het kan mogelijk nog spannend worden vandaag op de financiële markten. Zoals Zerohedge aangeeft staan de publicaties van aantal belangrijke economische cijfers uit de VS vandaag op de planning. Deze cijfers bieden mogelijk vast meer inzicht op wat de Federal Reserve volgende week beslist qua renteverhogingen.

Deze cijfers kunnen ook van invloed zijn op de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY), die momenteel rond belangrijke support hangt. Gaat de DXY verder dalen of maakt de koers hier een correctie omhoog?

En wat gaan goud en bitcoin doen als DXY corrigeert? Deze markten hadden vorig jaar een zeer hoge negatieve correlatie met elkaar, en daarom verwachten analisten een daling van BTC en goud als DXY herstelt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Begint de bitcoin rally pas of is deze al voorbij?

Er zijn analisten die roepen dat we mogelijk al in de eerste fase van een nieuwe bull markt zitten. Er zijn echter ook analisten die waarschuwen dat we niet te vroeg moeten juichen. Analist Maartunn waarschuwt dat de huidige stijging wellicht voorbij is gezien de grote weerstand.

Material Indicators waarschuwt dat we in elk geval op confirmatie moeten wachten tot de bitcoin koers daadwerkelijk de 200-weken moving average breekt, die momenteel rond $24.750 ligt.

Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers
Bitcoin faalt uitbraak vlak voor cruciale inflatiecijfers

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Advertentie