Roan Egberts Roan Egberts
02/02/2024 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 16:25

Crypto influencer ‘Bitboy’ stopt na jaren met bekende dagelijkse show

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto influencer ‘Bitboy’ stopt na jaren met bekende dagelijkse show

Foto: 19 STUDIO/Shutterstock

Ben Armstrong, beter bekend als ‘BitBoy’, gaat stoppen met zijn show op zijn persoonlijke YouTube-kanaal. De crypto influencer had de afgelopen 3 jaar van maandag tot en met vrijdag elke dag een livestream. Door diverse redenen heeft hij op 1 januari zijn afscheid aangekondigd via X.

Cryptobeleggers kopen legendarische Dogecoin en Shiba inu meme
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Twee redenen waarom Armstrong stopt

BitBoy, zoals iedereen hem eigenlijk kent, is een influencer die dagelijks praat over alle trends rondom de crypto-wereld. Vanaf 2018 begon hij al met het maken van video’s over prijsvoorspellingen van bepaalde cryptocurrencies. Ook publiceerde hij video’s met titels zoals ‘Maak ONMOGELIJKE winst met Bitcoin SUPERCYCLE’, die tienduizenden views opleverde.

In een emotionele video die hij zelf plaatste op zijn kanaal, zei Armstrong dat het niet langer financieel haalbaar was. Zijn dagelijkse livestream waarin hij crypto trends over bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ripple (XRP) sprak, kostte hem 25.000 dollar per week om te produceren. Verder gaf hij ook aan dat er ongeveer 100.000 dollar per maand uitgegeven moest worden aan juridische rekeningen.

Advertentie

BitBoy lanceerde eigen cryptomunt

Door de verschillende YouTube video’s die hij maakte besloot hij op een gegeven moment een eigen cryptocurrency te lanceren. Zijn volgers waren enthousiast en zo creëerde hij in 2023 de token Ben ($BEN).

Echter was dit het begin van hoop drama. Zo kwamen er vlak na de lancering van Ben ernstige en persoonlijke beschuldigingen. Ook had hij verschillende ruzies met zijn zakenpartners met betrekking tot de gelanceerde cryptocurrency. BitBoy werd zelfs tijdens een livestream op YouTube gearresteerd wat ervoor zorgde dat zijn eigen token met maar liefst 95 onderuit ging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Afscheid van zijn dagelijkse livestream

Uiteindelijk hebben dus verschillende redenen ervoor gezorgd dat BitBoy nu een punt zet achter zijn dagelijkse livestream. Op X kondigt hij, in een bericht op 1 februari 2024, zijn afscheid aan. 

”Mijn dagelijkse crypto-livestream is mijn leven geweest. We hebben een goede run gehad. 3 jaar. Elke maandag tot en met vrijdag zonder bijzondere uitzonderingen. Vakanties. Verjaardagen. Markt die crasht. Hoogtepunten van de bull market. Epische gebeurtenissen. Ik was er altijd bij. Ik zal jullie missen.”

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

 

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie