Roan Egberts Roan Egberts
02/02/2024 12:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 16:25

Crypto influencer ‘Bitboy’ stopt na jaren met bekende dagelijkse show

Ben-BEN
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto influencer ‘Bitboy’ stopt na jaren met bekende dagelijkse show

Foto: 19 STUDIO/Shutterstock

Ben Armstrong, beter bekend als ‘BitBoy’, gaat stoppen met zijn show op zijn persoonlijke YouTube-kanaal. De crypto influencer had de afgelopen 3 jaar van maandag tot en met vrijdag elke dag een livestream. Door diverse redenen heeft hij op 1 januari zijn afscheid aangekondigd via X.

Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico's

Twee redenen waarom Armstrong stopt

BitBoy, zoals iedereen hem eigenlijk kent, is een influencer die dagelijks praat over alle trends rondom de crypto-wereld. Vanaf 2018 begon hij al met het maken van video’s over prijsvoorspellingen van bepaalde cryptocurrencies. Ook publiceerde hij video’s met titels zoals ‘Maak ONMOGELIJKE winst met Bitcoin SUPERCYCLE’, die tienduizenden views opleverde.

In een emotionele video die hij zelf plaatste op zijn kanaal, zei Armstrong dat het niet langer financieel haalbaar was. Zijn dagelijkse livestream waarin hij crypto trends over bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ripple (XRP) sprak, kostte hem 25.000 dollar per week om te produceren. Verder gaf hij ook aan dat er ongeveer 100.000 dollar per maand uitgegeven moest worden aan juridische rekeningen.

Advertentie

BitBoy lanceerde eigen cryptomunt

Door de verschillende YouTube video’s die hij maakte besloot hij op een gegeven moment een eigen cryptocurrency te lanceren. Zijn volgers waren enthousiast en zo creëerde hij in 2023 de token Ben ($BEN).

Echter was dit het begin van hoop drama. Zo kwamen er vlak na de lancering van Ben ernstige en persoonlijke beschuldigingen. Ook had hij verschillende ruzies met zijn zakenpartners met betrekking tot de gelanceerde cryptocurrency. BitBoy werd zelfs tijdens een livestream op YouTube gearresteerd wat ervoor zorgde dat zijn eigen token met maar liefst 95 onderuit ging.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Afscheid van zijn dagelijkse livestream

Uiteindelijk hebben dus verschillende redenen ervoor gezorgd dat BitBoy nu een punt zet achter zijn dagelijkse livestream. Op X kondigt hij, in een bericht op 1 februari 2024, zijn afscheid aan. 

”Mijn dagelijkse crypto-livestream is mijn leven geweest. We hebben een goede run gehad. 3 jaar. Elke maandag tot en met vrijdag zonder bijzondere uitzonderingen. Vakanties. Verjaardagen. Markt die crasht. Hoogtepunten van de bull market. Epische gebeurtenissen. Ik was er altijd bij. Ik zal jullie missen.”

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

 

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie