Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2022 10:00 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 10:00

Crypto koersen dalen iets na flinke stuiter, cardano stijgt weer hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Koersverwachting Cardano: Sterk netwerkgroei is goed voor ADA prijs

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een flinke stuiter, de meeste altcoins volgden, maar bleven iets achter, op een enkele uitzondering na dan. De alsmaar stijgende dominantie van bitcoin sinds het begin van 2022 toont de onzekerheid aan onder investeerders, vooral naar meer riskantere assets. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies stijgt desondanks met 2,4% vandaag naar $1,3 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 2,4%

Ethereum (ETH) lukte gisteren niet om, net als bitcoin, gisteren terug te stuiteren naar dezelfde prijs als voor de daling. De ether koers werd al afgewezen op $1.850 en begon toen te dalen, maar wel minder hard dan bitcoin. ETH dipte vanochtend vroeg nog even onder $1.800, maar lijkt momenteel vlak boven $1.800 te stabiliseren. Daarmee staat ETH vandaag 2,4% in de plus.

Advertentie

SOL, DOT, TRX, SHIB, DOGE weer op dezelfde prijs

Solana (SOL) blijft vandaag wat achter. SOL dipte gisteren eerst nog onder $38 voordat de koers begon te stijgen en werd vervolgens op $41 afgewezen. SOL zakt momenteel naar $39,3 waarmee koers 0,3% in het rood staat.

Polkadot (DOT) kwam afgelopen nacht niet verder dan $9,45 en zakt vanochtend terug naar $9,1 waarmee koers op dezelfde prijs als 24 uur geleden uitkomt. Tron (TRX) maakte vanochtend een flinke duik, maar herstelde vervolgens terug naar $0,081, ook dezelfde prijs als 24 uur geleden. Shiba inu (SHIB) bleef iets stabieler en duwt momenteel tegen $0,0000107 aan, wederom dezelfde prijs als 24 uur geleden. Dogecoin (DOGE) komt met $0,081 wel net iets boven zijn prijs uit van gisteren, al is het maar iets.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP, AVAX, BNB in de plus

Ripple (XRP) steeg gisterenavond flink en tikte toen $0,416 aan, maar zakt vanochtend terug naar $0,4. Toch staat XRP hiermee 1,8% in de plus. Avalanche (AVAX) piekte afgelopen nacht op $25,7 en komt vanochtend uit op $24,6 waarmee koers al 2,8% in de plus staat. Binance coin (BNB) zakte eergisteren flink en steeg gisteren weliswaar minder hard, maar de koers hield afgelopen nacht sterker stand. BNB staat ook 2,8% in de plus en komt momenteel op $292 uit.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ADA enige grote crypto die hard stijgt

Cardano (ADA) staat daarentegen maar liefst 8,2% in de plus vandaag en komt momenteel op $0,637 uit. Het ziet er naar uit dat de hype omtrent een aankomende ‘Vasil’ hard fork begint aan te slaan. Dat zagen we afgelopen zomer ook gebeuren, al stijgt de koers momenteel nog lang niet zo hard. Toen ging het echter om een zogeheten “buy the rumour, sell the news” effect, houd daar dus weer rekening mee.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

Dan hebben we nog meer koersen uit de top 100 groen kleuren. Algorand (ALGO) en ftx (FTT) staan beide zo’n 6% in de plus vandaag. Arweave (AR) en stepn (GMT) zijn met 7% gestegen. Neo (NEO) en decred (DCR) staan al 8% in de plus. Chainlink steeg met bijna 9% en theta (THETA) is vandaag de grote winnaar uit de top 100 en staat meer dan 10% in de plus.

Daartegenover staan echter radix (RDX) en internet computer (ICP) 2% in de min vandaag. Gala en elrond (EGLD) staan ongeveer 3% in het rood. Ecash (SEC) steeg met 4% en tezos (XTZ) met 5%. Terra luna classic (LUNC) blijft alsmaar dalen en staat vandaag wederom 15% in het rood.

JPMorgan vol vertrouwen in Ethereum ETF, zelfs als rechtszaak nodig is
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie