Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2022 08:40 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 08:40

Bitcoin stuitert heen en weer, eerste tekenen van uitbraak?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom deze week spannend is voor de bitcoin koers

Foto: Lenka Horavova/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen flink heen en weer aan het stuiteren. Een dergelijke koers wordt af en toe ook wel een achtbaan patroon genoemd. De toenemende volatiliteit duidt erop dat de koers wil uitbreken, maar vooralsnog zit bitcoin nog steeds vast in hetzelfde bereik.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers staat 3,3% in de plus

De bitcoin koers kelderde maandagnacht van $31.500 helemaal naar $29.500. Eindgisterenmiddag begon bitcoin weer te herstellen. In eerste instantie bood de $30.000 natuurlijk wat weerstand, maar daar brak de koers gisterenmiddag doorheen en maakte toen een rebound terug naar $31.500.

Daar werd bitcoin echter weer afgewezen en zakte toen terug naar $31.000. Vervolgens schommelde de koers nogmaals heen en weer naar $31.500 en terug naar $31.000.

Rond 5 uur vanochtend verloor bitcoin echter grip op de $31.000 en dipte toen weer even onder $30.000, maar de koers vond daarna support rond $30.300. Vanochtend kon bitcoin weer iets stijgen en de BTC prijs komt op het moment van schrijven rond $30.500 uit op FTX en €28.550 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 3,3% in de plus.

Advertentie

Bitcoin koers vormt ascending triangle

In vergelijking met mei begint de BTC koers afgelopen week steeds vaker de bovenkant van het huidige bereik te testen. Ook beginnen de lows hoger uit te komen waardoor de koers een zogenaamde ascending triangle vormt.

Het is mogelijk een teken dat bitcoin naar boven wil uitbreken. Of de koers genoeg volume en momentum heeft om daadwerkelijk te stijgen, is echter nog maar de vraag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer volatiliteit met CPI op 10 juni

Vanwege de slechte macro situatie moeten we nog altijd rekening houden met nieuw lows de komende tijd. De situatie zou kunnen omdraaien als de Federal Reserve besluit toch terughoudender te zijn met haar monetaire beleid. Dat zal grotendeels afhankelijk zijn van hoe hoog de inflatie uitpakt in de VS. Aankomende vrijdag, 10 juni, wordt de Amerikaanse consumentenprijsindex gepubliceerd en dat kan dus voor meer volatiliteit zorgen op de markten.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoe laag ligt de bitcoin bodem?

Als de CPI lager uitpakt dan verwacht, dan zien we mogelijk een zogenaamde relief rally. Wellicht breekt bitcoin dan eindelijk toch door $31.500-$32.000 en kan de koers $34.000-$35.000 testen. Desondanks kan een afwijzing hier alsnog naar nieuwe lows leiden. Als de macro niet mee zit, dan breekt bitcoin wellicht al eerder naar beneden uit.

Analisten blijven zeer verdeeld waar de bitcoin bodem ligt en of deze al bereikt is. Analist Rekt Capital legt wederom uit waarom bitcoin nog helemaal naar de 200-weken moving average kan dalen en zelfs een wick kan maken naar $20.000.

Bitcoin nadert bodem na halving, vechain kan 350% stijgen & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Aantal bitcoin gebruikers daalt, miners onder druk

Daarnaast meldt analist Ali Charts dat het aantal bitcoin adressen in een neerwaartse trend zit en een hoge correlatie heeft met de prijs. Hij denkt dan ook dat we eerst weer een flinke groei in het aantal gebruikers moeten zien voordat de koers kan stijgen.

Gisteren rapporteerde we in de bitcoin marktupdate dat bitcoin miners inmiddels onder druk staan door de relatief lage prijs en de hoge moeilijkheidsgraad. Analysebedrijf Glassnode gaat daar dieper op in een videoanalyse:

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie