Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2022 08:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2022 08:30

Bitcoin zakt weer onder $30.000, vrees voor miner capitulatie neemt toe

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

Het begint langzamerhand een bekend patroon te worden: bitcoin (BTC) komt stijgend het weekend uit en corrigeert een dag later, tegen dinsdag, weer terug naar dezelfde prijs. Ook analist IncomeSharks ziet dit patroon de afgelopen maanden afspelen en waarschuwde er al voor voordat de daling begon:

Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 5,6%

De bitcoin koers doorbrak zondagnacht $30.000 en maakte toen een flink sprong. Bitcoin kwam gisterenochtend boven $31.200 uit en duwde iets later tegen de weerstand van $31.500 aan. Bitcoin bleef de rest van de dag tegen deze weerstand aanduwen, maar lukte niet om erdoorheen te breken.

Er zat nog een klein piekje tussen waar bitcoin even $30.700 aantikte en de koers hield de rest van de dag boven $31.200 stand. Rond 2 uur afgelopen nacht verloor bitcoin echter hier grip op en kelderde vervolgens helemaal terug naar $29.500.

Bitcoin dipte in eerste instantie even naar $29.300, maar vooralsnog houdt de koers vanochtend stand boven $29.500. De BTC prijs stijgt op het moment van schrijven iets en komt uit op $29.600 op Binance en €27.660 op Bitvavo. De BTC koers staat daarmee 5,6% in de min vandaag.

Advertentie

Bitcoin “scam pump”

Ook analist M Ernest waarschuwde al voordat de daling begon dat de stijging waarschijnlijk geen “reële prijsverhoging” is, net zoals vorige keer. Dat komt mede dankzij de lage liquiditeit en gebrek aan kopersactiviteit. Het toont aan dat investeerders nog altijd zeer terughoudend zijn in deze macro-omstandigheden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin nog altijd vast in hetzelfde bereik

Analist Ali Martinex meldt dat als bitcoin de support rond $29.500 verliest, de volgende rond $28.600 ligt. Aan de bovenkant moet bitcoin weer opnieuw door $30.000 en $30.500 breken om weer  het gebied rond $31.500-$32.000 te testen. Hoe dan ook, bitcoin zit nog altijd vast in hetzelfde bereik en het zou geen verrassing zijn als bitcoin langer zijwaarts blijft bewegen.

Viral meme bordje “buy bitcoin” wordt geveild deze maand
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miner capitulatie?

Desondanks moeten we ook rekening houden dat bitcoin nog altijd de recente lows rond $27.000 kan opzoeken en mogelijk zelfs kan zakken naar de 200-weken moving average rond $22.300. Ondertussen wordt weer gevreesd voor een zogenaamde miner capitulatie. Het is een angst die we al lang niet meer hebben gezien, maar door de lage prijs wordt bitcoin-mining steeds miner winstgevend. Er zijn al tekenen dat miners flink aan het verkopen zijn:

Daarnaast meldt deze analist van CryptoQuant dat ook de zogenaamde hash ribbon indicator aantoont dat miners niet in een bepaald onstpannen en winstgevende zone zitten. Mocht de gele lijn onder de rode lijn uitkomen in de onderstaande grafiek, dan zou dat mogelijk de start van miner capitulatie aan kunnen geven. Deze angst voor miner capitulatie  zagen we echter ook in de vorige berenmarkt, maar bleef uiteindelijk uit. Echter maakt het nieuwe wetsvoorstel in New York miners mogelijk extra angstig.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie