Kevin Schijven Kevin Schijven
11/06/2022 10:10 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2022 10:10

Crypto koersen krijgen zware klappen na CPI, vooral ethereum zakt hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
JPMorgan ziet problemen voor Ethereum nu de Merge is geweest

Foto: Visual Generation/Shutterstock

Gisteren werden de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) cijfers gepubliceerd en dat zorgde, zoals verwacht, voor veel volatiliteit op de financiële markten. Bitcoin (BTC) houdt relatief nog goed stand, maar veel andere cryptocurrencies dalen hard. De totale marktkapitalisatie van crypto zakte in de afgelopen 24 uur met 5% naar $1,23 biljoen.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 10%

Ethereum (ETH) had gisteren al moeite om boven $1.800 te blijven, en kreeg na de inflatiecijfers zware klappen te verduren. De ether koers zakte in eerste instantie van $1.780 naar $1.720, waar de koers even wat support vond. Vervolgens zakte ETH echter naar $1.680 en kwam daarmee zelfs onder de recente lows uit en zelfs onder die van afgelopen zomer. Vanochtend keldert ETH zelfs nog dieper en komt momenteel $1.590 aan, de laagste prijs sinds maart 2021. Daarmee staat ETH maar liefst 10% in de min vandaag.

Desondanks ziet niet alles er somber uit voor ether Particulere investeerders hebben flink geaccumuleerd in de afgelopen 30 dagen, meldt IntoTheBlock. De merge komt ondertussen steeds dichterbij, al lijkt de hype hieromtrent dus nog niet te zijn aangeslagen. Ethereum ontwikkelaars hinten dat de fusie mogelijk nog in het najaar plaatsvindt.

Advertentie

AVAX, SOL, XRP, DOT ook flink in de min

Avalanche (AVAX) daalt iets minder hard dan ether, maar staat alsnog flink in de min. AVAX zakt met 7% naar $22,4. Ook solana (SOL) heeft het zwaar. SOL leek even support te vinden boven $37, maar zakte daar vanochtend doorheen en komt momenteel op $36,8 uit waarmee koers 6,4% in de min staat. Ripple (XRP) daalt vanochtend naar $0,382 en staat daarmee 5% in de min vandaag. Polkadot (DOT) zakt ook met bijna 5% naar $8,6.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOGE, SHIB, ADA, TRX, BNB houden iets beter stand

Dogecoin (DOGE) staat vandaag 4,5% in de min en komt op $0,075 uit. Shiba inu (SHIB) zakt met 3,5% naar $0,0000101. Cardano (ADA) kon vanochtend daarentegen nog even flink herstellen, maar werd op $0,61 afgewezen. ADA zakt nu naar $0,596 en staat daarmee 2,5% in de min. Tron (TRX) verliest 2% van zijn waarde en komt op $0,0795 uit. Binance coin (BNB) maakte gisteren eerst nog een flinke sprong na de CPI cijfers, maar zakte toen ook hard. BNB komt op $284,4 uit en staat daarmee 1,4% in de min.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Synthetix, (SNX), cosmos (ATOM), kava (KAVA), sandbox (SAND), decentraland (MANA), polygon (MATIC), ethereum classic (ETC) staan zo’n 7% in het rood vandaag. Near (NEAR) en tezos (XTZ) dalen met 8% en chainlink (LINK), arweave (AR), elrond (EGLD) en aave (AAVE) met 9%. Celo (CELO), bitcoin sv (BSV), kusama (KSM) staan 10% in de min.

Waves (WAVES) zakt met 10,5% en ceth (CETH) is vandaag de grootste verliezer in de top 100 en staat 11% in de min. Convex finance (CVX) staat echter al 16,5% in de min maar valt daarmee uit de top 100.

Toch hebben we een uitzondering in de top 100. Osmosis (OSMO) staat 9% in de plus na de koers gisteren even hard piekte, maar vanochtend nog even flink steeg.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie