Ivo Melchers Ivo Melchers
23/10/2023 17:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 15:12

Crypto koersen voorspeld met goddelijke krachten en spiritualiteit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto koersen voorspeld met goddelijke krachten en spiritualiteit

Foto: Cristian Blazquez/Shutterstock

Voorspellingen van crypto koersen zijn doorgaans berust op technische, fundamentele en  on-chain analyses. Echter zijn er ook veel dubieuze methoden die in gebruik worden genomen om een voorspelling los te laten over toekomstige aspecten van de cryptomarkt. Zo lijkt er in Thailand een groeiende groep investeerders te zijn die zich wendt tot goddelijke krachten en astrologie om marktbewegingen te voorspellen van onder andere digitale activa.

VeChain (VET) houders opgelet: CEO deelt vandaag nieuwe plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Goddelijke krachten en tarotkaartlezingen voor crypto voorspellingen

De ontwikkeling is recentelijk aan het licht gesteld in een r/CryptoCurrency thread op het sociale mediaplatform Reddit. Er worden verschillende opmerkelijke voorbeelden naar voren gebracht.

Zo is er een Facebookgroep die wordt geleid door een beroemde astroloog die zichzelf ‘Mayo’ noemt. Ze beweert een crypto trading-expert te zijn die astrologie, tarotkaarten en technische analyse gebruikt voor haar trades. Haar Facebookgroep heeft 159.000 leden haar Facebookpagina telt 1.300 volgers.

Tarotkaarten zijn een speciaal soort kaarten die worden gebruikt voor het uitvoeren van tarotkaartlezingen, een vorm van waarzeggerij en toekomstvoorspelling.

Een ander opmerkelijk voorbeeld dat wordt aangekaart op Reddit is van de zogenoemde Mor Plai, een bekende Thaise waarzegster die beweert dat ze kan communiceren met de god van de doden. Eerder dit jaar verscheen de waarzegster in de lokale krantenkoppen vanwege haar succesvolle voorspelling van augustus 2022. Ze deelde namelijk de verwachting dat de cryptomarkt vanaf november in datzelfde jaar zou herstellen van de genadeloze bearmarkt.

Vorig jaar november stond in het deken van de dramatische ondergang van crypto exchange FTX. Als gevolg bereikte de bitcoin (BTC) koers zijn absolute dieptepunt van ongeveer 15.500 dollar. Je zou dus kunnen stellen dat in dezelfde maand het ‘herstel’ van de cryptomarkt is begonnen.

Tot slot wordt er geschreven over een populair YouTube kanaal van ‘Ajarn Ton’ dat handelstips deelt op basis van astrologie. In de meerderheid van zijn recente videos wordt Terra Luna Classic (LUNC), de cryptomunt van het oude netwerk dat is overgebleven na de enorme ineenstorting van mei 2022. Volgens Ton heeft LUNC het potentieel om van een huidig niveau van 0,00005837 dollar naar 0,029 dollar te stijgen. Dit zou gelijkstaan aan een stijging van 50.000 procent.

Correlatie astrologie en bitcoin koers

Met name vanwege het feit dat het Boeddhisme de overheersende religie is in Thailand krijgen spirituele overtuigingen veel lof in het land. In het Westen zijn de meningen compleet anders en dat wordt dan ook sterk weerspiegeld in de reacties van de Reddit-thread.

Echter hebben zelfs in de Westerse wereld zelfbeschreven astrologen signalen van de sterren gebruikt om crypto-prijsbewegingen te voorspellen. Zo werd de Amerikaanse TikTok-astroloog Maren Altman razend populair vanwege haar voporspellingen tijdens de bullmarkt in 2021.

Er zou een correlatie op kunnen treden tussen astrologie en de bitcoin koers. Als genoeg handelaren geloven in astrologie, creëert dit een zogenoemde ‘self-fulfilling prophecy’. Dit betekent simpelweg dat een overtuiging waarheid wordt omdat mensen geloven dat het waar is en ernaar handelen. Momenteel is hier echter totaal geen sprake van.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie