Kevin Schijven Kevin Schijven
05/01/2022 11:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:01

Crypto-markt blijft onzeker, deze koersen stijgen alsnog flink

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-markt blijft onzeker, deze koersen stijgen alsnog flink

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

De cryptocurrency markt maakte maandagavond toch weer een dip waardoor de meeste koersen gisterenochtend behoorlijk rood kleurden. Later op de dag begonnen meerdere crypto samen met bitcoin (BTC) even flink te stijgen, maar in de avond corrigeerde ze toch weer sterk omlaag. Desondanks staan de meeste altcoins vanochtend in het groen en beginnen de meeste koersen op het moment van schrijven weer te stijgen. De totale marktkapitalisatie komt vanochtend op ongeveer $2,38 biljoen uit. Daarnaast zitten er ook weer enkele uitschieters tussen.

GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?
GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

Ethereum & Polkadot hardste stijgers top 10

Terwijl bitcoin juist toch weer verder omlaag corrigeerde en een lower low vestigde, begint ethereum (ETH) er al iets positiever uit te zien en maakt wellicht een trendommekeer. Ether lijkt iets los te koppelen van bitcoin. ETH steeg in eerste instantie naar $3.900, het hoogst sinds 28 december, voordat de koers corrigeerde.

Bitcoin dipte vervolgens lager dan voorheen, maar ether vond juist op een hogere prijs ditmaal support, namelijk rond $3.770. Langzamerhand lijkt ether dus weer in een opwaartse trend terecht te komen. ETH staat vandaag 2% in de plus en probeer momenteel door $3.850 te breken, waar de koers gisteren ook weerstand tegenkwam.

De rest van de top 10 kleurt ook lichtjes groen, maar het is polkadot (DOT) die vandaag het hardst stijgt in deze groep. De DOT koers probeert momenteel door weerstand rond $30 te duwen na een stijging van ongeveer 4,5% sinds middennacht.

Advertentie

Veel groene koersen in top 100

Meer dan de helft van de top 100 kleurt vandaag groen en een reeks van altcoins stijgt zelfs meer dan 5%. Stacks (STX), vechain (VET), kadena (KDA), thorchain (RUNE) staan alle vier zo’n 5% in de plus. Elrond (EGLD), chiliz (CHZ), ftx (FTT), celo (CELO), compound (COMP) zijn met 6% gestegen. Klaytn (KLAY), filecoin (FIL), helium (HT) en theta (THETA) zelfs zo’n 7%.

Hardste stijgers top 100

Dan hebben we nog enkele flinke stijgers vandaag onder de top 100. Fantom (FTM) staat meer dan 9% in de plus en inmiddels 110% ten opzichte van twee weken geleden. FTM klimt steeds dichterbij zijn all-time high uit eind oktober. Ravencoin (RVN) maakte gisterenavond een flinke sprong waardoor koers 9,5% in de plus staat en weer voor het eerst in maanden de top 100 binnenkomt. Dat heeft wellicht met een aankomende halving te maken.

Osmosis (OSMO), chainlink (LINK) en the graph (GRT) staan alle drie zelfs bijna 10% in de plus vanochtend. De OSMO koers staat inmiddels meer dan 50% in de plus deze week en lijkt te genieten van de recente stijging van cosmos (ATOM).

Dan hebben we nog bittorrent (BTT) die bijna 13% in de plus staat en op $0,003 uitkomt. Dat is echter alsnog bijna 80% onder de ATH uit april. Ook mina protocol (MINA) komt weer de top 100 binnen en staat zelfs meer dan 15% in de plus vanochtend.

De hardste stijger vandaag is internet computer (ICP). De ICP koers is sinds mei met maar liefst 95% gedaald, maar heeft wellicht eindelijk zijn bodem gevonden en brak rond de jaarwisseling uit. De koers staat vandaag 22% in de plus, 45% ten opzichte van een week geleden en komt op een prijs van ongeveer $36 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie