Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2023 09:46 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 09:46

Crypto markt terug in rood: BTC, ETH, ADA en deze munten uitgezonderd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto markt terug in rood: BTC, ETH, ADA en deze munten uitgezonderd

Foto: loveyousomuch/Shutterstuck

De crypto markt zag gisteren een behoorlijke schommeling. De koersen werden omhoog getrokken door nieuwe bankproblemen, maar maakten vervolgens een snelle dip door een vals alarm. Niet alle koersen zijn sindsdien echter hersteld. De totale marktkapitalisatie staat $1,243 biljoen net in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin terug naar $29.000

Bitcoin (BTC) steeg onverwachts hard naar de $30.000 door de dreigende bankencrisis. Door geruchten over een Mt. Gox dump dook bitcoin echter kort terug naar $27.200. Vervolgens kon de koers vrij snel herstellen, maar stoeit sinds afgelopen nacht met $29.000. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $28.955 en staat 0,7% in de plus en stijgt de dominantie weer ten opzichte van altcoins.

Advertentie

Ethereum ook net in de plus

Ethereum (ETH) tikte eerst $1.965 aan voordat de koers helemaal naar naar $1.780 terugkelderde. Ook de ether koers herstelde vervolgens, maar iets minder sterk dan bitcoin. ETH staat met een prijs van $1.883 0,4% in de plus in de afgelopen 24 uur.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Rest van crypto top 10 kleurt rood

De rest van de top 10 kleurt echter voornamelijk rood. Dogecoin (DOGE) stoeit sinds het herstel met $0,08 en staat daarmee 1,2% in de min. Polygon (MATIC) verliest weer grip op de $1 en staat met $0,987 al 2,2% in de min. Binance coin (BNB) houdt voroalsnog boven $330 stand, maar staat ook 2,2% in de min.

Polkadot (DOT) staat al 2,9% in de min en probeert vast te houden aan de $5,9. Solana (SOL) lukt niet om $22 te heroveren en staat met $21,5 vandaag 3% in de min. Ripple (XRP) verloor zojuist grip op de $0,46 en staat daarmee 3,2% in de min vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano de grote uitzondering in top 10 altcoins

Toch hebben we nog een uitzondering in de top 10: cardano (ADA). ADA herstelde sterker dan de meeste koersen, maar heeft op het moment van schrijven toch moeite om boven $0,41 stand te houden. Desondanks staat de koers nog 0,8% in de plus vandaag.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hardste dalers crypto top 100

Het merendeel van de top 100 kleurt ook rood. Een groot deel staat ongeveer even diep in het rood vandaag. Zo staan zilliqa (ZIL), frax share (FXS), ecash (XEC), graph (GRT), optimism (OP), chainlink (LINK), pancakeswap (CAKE), sandbox (SAND) eos (EOS), algorand (ALGO) en near (NEAR) staan allemaal ongeveer 4% in de min vandaag. Dash (DASH) en terra luna classic (LUNC) zakken echter beide met net iets meer dan 5%.

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we nog een aantal groene koersen en zelfs een paar harde stijgers. Casper network (CSPR) staat 3% in de plus, render (RNDR) stijgt met 6% weer fors en injective (INJ) staat al 8% in de plus. Cronos (CRO) begint op het moment van schrijven zeer hard te stijgen en staat 10,5% in de plus. Kaspa (KAS) stijgt zelfs met bijna 11%, maar lukt nog niet om overtuigend door $0,031 te breken.

Tot slot hebben we nog multiversx (EGLD), dat vorig jaar nog elrond heette. De EGLD koers tikte vanochtend bijna $50 aan, maar zakt nu terug onder $45. Toch staat EGLD daarmee vandaag maar liefst 12% in de plus.

Crypto ontbijt: Dag van de Bitcoin halving met schommelende koersen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie