Kevin Schijven Kevin Schijven
27/04/2023 09:46 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 09:46

Crypto markt terug in rood: BTC, ETH, ADA en deze munten uitgezonderd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto markt terug in rood: BTC, ETH, ADA en deze munten uitgezonderd

Foto: loveyousomuch/Shutterstuck

De crypto markt zag gisteren een behoorlijke schommeling. De koersen werden omhoog getrokken door nieuwe bankproblemen, maar maakten vervolgens een snelle dip door een vals alarm. Niet alle koersen zijn sindsdien echter hersteld. De totale marktkapitalisatie staat $1,243 biljoen net in de plus vandaag.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Bitcoin terug naar $29.000

Bitcoin (BTC) steeg onverwachts hard naar de $30.000 door de dreigende bankencrisis. Door geruchten over een Mt. Gox dump dook bitcoin echter kort terug naar $27.200. Vervolgens kon de koers vrij snel herstellen, maar stoeit sinds afgelopen nacht met $29.000. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $28.955 en staat 0,7% in de plus en stijgt de dominantie weer ten opzichte van altcoins.

Advertentie

Ethereum ook net in de plus

Ethereum (ETH) tikte eerst $1.965 aan voordat de koers helemaal naar naar $1.780 terugkelderde. Ook de ether koers herstelde vervolgens, maar iets minder sterk dan bitcoin. ETH staat met een prijs van $1.883 0,4% in de plus in de afgelopen 24 uur.

Positief voor Bitcoin? Huizenmarkt VS op rand van crash
Positief voor Bitcoin? Huizenmarkt VS op rand van crash

Rest van crypto top 10 kleurt rood

De rest van de top 10 kleurt echter voornamelijk rood. Dogecoin (DOGE) stoeit sinds het herstel met $0,08 en staat daarmee 1,2% in de min. Polygon (MATIC) verliest weer grip op de $1 en staat met $0,987 al 2,2% in de min. Binance coin (BNB) houdt voroalsnog boven $330 stand, maar staat ook 2,2% in de min.

Polkadot (DOT) staat al 2,9% in de min en probeert vast te houden aan de $5,9. Solana (SOL) lukt niet om $22 te heroveren en staat met $21,5 vandaag 3% in de min. Ripple (XRP) verloor zojuist grip op de $0,46 en staat daarmee 3,2% in de min vandaag.

Cardano de grote uitzondering in top 10 altcoins

Toch hebben we nog een uitzondering in de top 10: cardano (ADA). ADA herstelde sterker dan de meeste koersen, maar heeft op het moment van schrijven toch moeite om boven $0,41 stand te houden. Desondanks staat de koers nog 0,8% in de plus vandaag.

Hardste dalers crypto top 100

Het merendeel van de top 100 kleurt ook rood. Een groot deel staat ongeveer even diep in het rood vandaag. Zo staan zilliqa (ZIL), frax share (FXS), ecash (XEC), graph (GRT), optimism (OP), chainlink (LINK), pancakeswap (CAKE), sandbox (SAND) eos (EOS), algorand (ALGO) en near (NEAR) staan allemaal ongeveer 4% in de min vandaag. Dash (DASH) en terra luna classic (LUNC) zakken echter beide met net iets meer dan 5%.

Hardste stijgers crypto top 100

Toch hebben we nog een aantal groene koersen en zelfs een paar harde stijgers. Casper network (CSPR) staat 3% in de plus, render (RNDR) stijgt met 6% weer fors en injective (INJ) staat al 8% in de plus. Cronos (CRO) begint op het moment van schrijven zeer hard te stijgen en staat 10,5% in de plus. Kaspa (KAS) stijgt zelfs met bijna 11%, maar lukt nog niet om overtuigend door $0,031 te breken.

Tot slot hebben we nog multiversx (EGLD), dat vorig jaar nog elrond heette. De EGLD koers tikte vanochtend bijna $50 aan, maar zakt nu terug onder $45. Toch staat EGLD daarmee vandaag maar liefst 12% in de plus.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie