Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2023 09:40 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 09:40

Crypto markt wederom rood, toch stijgen dogecoin en bittorrent fors

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: De hardste dalers en stijgers vandaag in crypto

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De crypto markt daalt voor een tweede dag op rij en daardoor lijkt het sentiment snel om te slaan. Het vertrouwen in een zogenaamd altcoin seizoen lijkt ook snel af te nemen. De totale marktkapitalisatie van crypto kwam afgelopen nacht zo diep als $1,255 biljoen uit, maar herstelt vanochtend iets naar $1,264 biljoen. Dat is echter alsnog een daling van 4,2% in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin onder $29.000

Bitcoin (BTC) dook afgelopen nacht kort naar $28.500, en het lukt vooralsnog niet om de $29.000 terug te heroveren. Bitcoin komt op het moment van schrijven rond $28.850 uit en staat daarmee 1,4% in de min vandaag. Dat was een uur geleden nog 4%, maar het grootste deel van de daling vond inmiddels 25 uur geleden plaats.

Advertentie

Ethereum zakt naar $1.950

Ethereum (ETH) dipte afgelopen nacht zelfs helemaal naar $1.920. Sindsdien is ETH hersteld naar $1.950, maar de koers staat daarmee alsnog 1,9% in de min vandaag. Inmiddels is al 100.000 ETH sinds ‘The Merge’ update vernietigd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP & ADA nog net in de plus

Polygon (MATIC) en solana (SOL) staan beide 1,6% in de min vandaag. MATIC komt op $1,09 uit en SOL op $22,7. Binance coin (BNB) staat slechts 0,1% in de min en komt op $325,8 uit.

Ripple (XRP) staat net 0,2% in de plus, maar hangt nog net boven $0,49. Cardano (ADA) stijgt met 0,5% maar lukt nog niet $0,42 te heroveren. Toch lijken analisten vooralsnog bullish te zijn over ADA, maar dan mag de koers niet veel dieper nog zakken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin stijgt met 5% op 4/20

Dogecoin (DOGE) is opvallend de enige koers uit de top 10 die ook echt gestegen is in de afgelopen 24 uur en met maar liefst 5%. Doge lijkt wat weerstand tegen te komen rond $0,092 en komt momenteel op $0,0915 uit. Die rally lijkt overigens puur te maken te hebben met het feit dat het 20 april is, of 4/20 in het Amerikaans. Zo kan dat soms gaan met memecoins.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

De top 100 kleurt over het algemeen rood. Vlak buiten de top 10 zien we litecoin (LTC) een forse klap krijgen en de koers zakt met bijna 5% naar $91, ondanks dat het netwerk verschillende mijlpalen lijkt te bereiken.

Voor de rest zijn het vooral de hardste stijgers van de afgelopen tijd die wederom het hardst dalen. Zo dalen rocket pool (RPL) en internet computer (ICP) ook met zo’n 5%. Frax share (FXS) staat al 6% in de min en injective (INJ) bijna 7%. Woo network (WOO) verliest bijna 8% van zijn waarde en zilliqa (ZIL) daalt met meer dan 9% naar $0,0311.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

RNDR en BTT crypto top 100 hardste stijgers

Dan hebben we tot slot nog een paar groene uitzonderingen in de top 100. Render (RNDR) stijgt met 5,5% en komt weer boven de $2 uit.

Bittorrent (BTT) is opvallend de hardste stijger van de dag uit de top 100. De BTT koers maakte laat gisterenavond nog een enorme piek, maar viel snel terug. Toch staat BTT alsnog meer dan 10 % in de plus en komt momenteel rond $0,000000694 uit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie