Kevin Schijven Kevin Schijven
25/05/2023 09:50 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 09:50

Crypto markt weer rood, maar deze munt stijgt met 1120% naar de top 100

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Marktupdate: De hardste dalers en stijgers vandaag in crypto

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

De crypto markt blijft deze maand bloeden en vangt vandaag wederom een forse klap. De markt blijft zeer terughoudend door de onzekere macro-economische toestand. Slechts een handjevol altcoins uit de top 100 kleurt groen, maar daar zit een opvallende nieuwkomer tussen. Echter daalt de totale marktkapitalisatie met 1,4% naar $1,149 biljoen, het laagst niveau sinds maart.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin dipt onder $26.000

Bitcoin (BTC) dipte afgelopen nacht kort onder de $26.000 en hangt momenteel vlak boven de $26.200. Dat is echter vlak onder de belangrijke grens van de 200-weken moving average waardoor veel analisten rekening houden met een diepere daling. Bitcoin staat vandaag 2% in de min.

Advertentie

Ethereum volgt mee omlaag

Ethereum (ETH) dipte afgelopen nacht naar $1.760, maar is sindsdien voorzichtig aan het stijgen en komt momenteel rond 1.785 uit. Toch staat de ether koers daarmee 1,9% in de min vandaag.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon enige stijger in rode crypto top 10

Tron (TRX) hield ‘t sterkst stand onder de top 10 grootste altcoins en steeg juist afgelopen nacht. Echter keldert de TRX koers weer flink vanochtend en staat met $0,0769 vandaag 0,7% in de min. Polkadot (DOT) herstelde relatief sterk van de dip maar staat met een prijs van $5,26 alsnog 1,1% in de min. Binance coin (BNB) hield ook nog redelijk stand maar zakt alsnog met 1,2$ naar $305,3.

Solana (SOL) was al een stukje volatieler en herstelt sterker van de dip, maar zakte gisteren harder. Met een prijs van $19,3 staat SOL vandaag 1,3% in de min. Dogecoin (DOGE) zakt met 1,4% en komt weer rond $0,07 uit. Ripple (XRP) staat al 1,5% in de min en dipt momenteel wederom onder $0,45.

Litecoin (LTC) heeft het echter al een stukje zwaarder en zakt met 2,6% naar $84,5. Cardano (ADA) is echter de grootste verliezer uit de top 10 en daalt met 2,7% naar $0,358.

Toch hebben we nog een enkele uitzondering in de top 10: polygon (MATIC). MATIC herstelde niet alleen van de dip, maar bleef vervolgens doorstijgen. MATIC ondervindt nu weerstand rond $0,88, maar staat daarmee 1% in de plus vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Hardste dalers crypto top 100

De top 100 wordt ook gevuld met rode koersen. Aan de top vinden we injective (INJ), pepe (PEPE), algorand (ALGO), gmx (GMX) en stacks (STX) zo’n 5% in de min staan. Apecoin (APE) daalt echter al met meer dan 7% en fantom (FTM) met bijna 8%. Kava (KAVA) staat vandaag 8,5% in de min, maar synthetix (SNX) is de grootste verliezer en zakt met 9,5% naar $2,29.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Hardste stijgers crypto top 100

Desondanks hebben we nog een aantal groene koersen. Klaytn (KLAY), sandbox (SAND) en axie infinity (AXS) staan zo’n 2% in de plus. Lido (LDO) stijgt met bijna 3% en render (RNDR) staat zelfs 6,4% in de plus en komt op $2,71 uit.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Nieuwe munt komt top 100 binnen na stijging van 1120%

Tot slot hebben we nog een nieuwkomer die de top 100 binnenstormt: marmaruNFT (MARU), de munt van een nieuwe NFT marktplaats. De MARU koers stijgt op het moment van schrijven naar een all-time high van $0,246 en staat daarmee maar liefst 19% in de plus vandaag. MARU  staat inmiddels zelfs 190% in de plus ten opzichte van zeven dagen geleden en zelfs 1.120% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie