Kevin Schijven Kevin Schijven
06/07/2022 09:52 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2022 09:52

Crypto stijgt: vooral solana, avalanche en evmos trekken fors aan

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Alhoewel de meeste cryptocurrencies wederom groen kleuren vandaag, bleef het relatief zeer rustig de afgelopen 24 uur met de meeste koersen. Bitcoin (BTC) stijgt voorzichtig en meerdere grote altcoins volgen, een aantal crypto trekken zelfs al sterker aan. Desondanks blijft de angst en onzekerheid nog zeer hoog in de markt. De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt met een procent naar $949 miljard.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum stijgt met 1,8%

Ethereum (ETH) maakte maandag nog een flinke sprong en piekte gisterenochtend rond $1.165. Vervolgens maakte de ether koers weer een duik, maar vond gisterenmiddag support rond $1.100. Daar zat nog wel een dip naar $1.180 bij, maar vervolgens maakte ETH een flinke rebound en kwam toen weer in de buurt van dezelfde top. Afgelopen nacht hield ETH rond $1.115 stand en herstelt momenteel naar $1.147, waarmee de koers vandaag 1,8% in de plus staat.

Advertentie

ADA, DOGE iets in de min

Cardano (ADA) toont een vergelijkbaar patroon, maar dipte afgelopen nacht wel een stuk dieper. ADA herstelt vanochtend naar $0,45, maar staat daarmee een kleine 0,3% in de min vandaag. Dogecoin (DOGE) dipte minder diep, maar herstelde ook minder sterk. Met een prijs van $0,067 staat DOGE vandaag ook 0,3% in de min.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOT, XRP, TRX net in de plus

Ook bij polkadot (DOT) zien we deze trend, maar de DOT koers staat met een prijs van $6,9 al 0,4% in de plus vandaag. Dat geldt ook voor shiba inu (SHIB) die met een prijs van $0,0000104 vandaag 0,4% in het groen staat. Ripple (XRP) hield iets beter stand afgelopen nacht en staat daarom met een prijs van $0,325 vandaag 0,7% in de plus. Tron (TRX) trok gisterenavond nog iets sterker aan en stijgt met 1% in de afgelopen 24 uur naar een prijs van $0,068.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BNB, SOL, AVAX trekken flink aan

Binance coin (BNB) bleef juist vroeg vanochtend nog stijgen en komt nu boven $237 uit. Daarmee staat BNB al 4% in de plus vandaag. Dat zien we ook bij solana (SOL), die momenteel vlak boven $36 uitkomt na een stijging van maar liefst 5,5% in een dag. Avalanche stijgt zelfs met 7,4% in de afgelopen 24 uur en tikte zojuist nog $18,8 aan.

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

In de top 100 grootste crypto zijn vandaag weinig koersen die rood kleuren. TerraClassicUSD (USTC), flow (FLOW), bitcoin sv (BSV) en loopring (LRC) staan zo’n 3% in de min. Chain (XCN) daalt met bijna 4% en celsius network (CEL) corrigeert nog dieper, zakt met 7,5% vandaag, en valt mogelijk nu weer uit de top 100.

Daartegenover staan maker (MKR), decentraland (MANA), internet computer (ICP) en thorchain (RUNE) al 4% in de plus. Mina protocol (MINA) staat 5% in de plus en komt weer de top 100 binnen. Tenset (10SET) staat al 7% in de plus en sandbox (SAND) liefst 10%. ECash (XEC) is zelfs met 13% in de afgelopen 24 uur gestegen, maar evmos (EVMOS) is de grote winnaar. EVMOS staat vandaag maar liefst 21% in de plus en deze week al 39%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Afgelopen week hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie