Kevin Schijven Kevin Schijven
19/01/2023 11:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/01/2023 11:00

Crypto terug onder $1 biljoen na flash crash, XRP houdt sterkst stand

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt krijgt forse klap, dit zijn de hardste stijgers en dalers

Foto: kkssr/Shutterstock

Na de enorme rally van de afgelopen weken, wordt de crypto markt vandaag juist gekenmerkt door rode koersen. Dat komt omdat gisteren de angst er weer even flink in schoot waardoor een groot aantal koersen een korte duikvlucht maakten.

Deze flash crash zorgde vervolgens voor een flinke long squeeze. De totale marktkapitalisatie van de crypto markt zakt met 3,3% en komt vanochtend toch weer net onder $1 biljoen uit, $999 miljard om preciezer te zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers terug onder $21.000

Bitcoin (BTC) dook van $21.500 naar $20.400 toen gisteren de angst er kort in schoot en een long squeeze veroorzaakte. Vervolgens maakte bitcoin een kleine bounce en hangt sindsdien rond $20.800 waarmee koers 2,2% in de min vandaag staat.

Advertentie

Ethereum koers zakt nog iets harder

Ethereum (ETH) zakte gisteren al iets harder dan bitcoin. De ether koers dook van $1.600 naar $1.500 en hangt sindsdien tussen $1.525 en $1.530 waarmee koers vandaag al 3,1% in de min staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano, polygon, solana, dogecoin en shiba inu dalen nog harder

Ook de rest van de grote cryptomunten kleurt rood vandaag en de meeste koersen zakten nog iets harder. Binance coin (BNB) staat net als ETH 3,1% in de min en komt op $291 uit. Cardano (ADA) staat echter al 4% in de min en zakt naar $0,333.

Polygon (MATIC) daalt met 4,9% naar $0,94. Solana (SOL) zakt met 5,2% naar $21,3. Dogecoin (DOGE) staat 5,3% in het rood en komt op $0,081 uit. Shiba inu (SHIB) verliest zelfs 7,3% van zijn waarde en zakt naar $0,0000111.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP houdt het sterkst stand in de top 10

Ripple (XRP) is vandaag de uitzondering onder de grootste crypto. XRP maakte een sterkere stuiter na de dui ken kon vanochtend weer iets stijgen. Met een prijs van $0,387 staat XRP desondanks 0,3% in de min vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Luna Classic, Rocket Pool, Internet Computer en Monero hardste dalers

De rest van de top 100 wordt ook over het algemeen gevuld met rode koersen vandaag. Aan de top vinden we helium (HNT) en terra luna classic (LUNC) 8% in de min staat. Rocket pool (RPL) en internet computer (ICP ) dalen al met 8,5%. Monero (XMR) is echter de grootste verliezer vandaag en zakt met 9,5% naar $157.

Frax share, aptos, hedera en kava alsnog dik in de plus

Toch hebben we nog enkele uitzonderingen vandaag in de top 100. Frax share (FXS) en aptos (APT) zetten hun rally door en staan beide 6% in de plus. Hedera (HBAR) stijgt al met 6,6% en kava (KAVA) staat zelfs 8,1% in de plus. KAVA komt voor het eerst in een maand bnoven $1 uit

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Enjin coin hardste stijger van de dag

De winnaar van de dag is enjin coin (ENJ). ENJ stormed vanochtend vroeg weer de top 100 binnen en staat met een prijs van $0,42 vandaag maar liefst 15% in de plus. De ENJ koers lag sinds de FTX crash begin november niet zo hoog.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie