Kevin Schijven Kevin Schijven
16/01/2023 11:02 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2023 11:02

Crypto terug op $1 biljoen na bear rally, dit zijn de hardste stijgers

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Groene crypto markt: deze koersen stijgen meer dan 10%, floki stijgt 70%

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De crypto markt heeft een verbijsterend sterke week achter de rug en start de nieuwe week gelijk weer in het groen. Het marktsentiment is een stuk positiever geworden, al waarschuwen veel analisten nog altijd voor de slechte macro-economische omstandigheden.

Desondanks zijn een groot aantal koersen hard gestegen afgelopen week, in sommige gevallen zelfs meer dan 50%. De totale marktkapitalisatie van crypto kwam gisteren voor het eerst sinds begin november, rond de tijd van de FTX crash, eindelijk weer boven $1 biljoen uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin terug boven 200-dagen moving averages

Bitcoin (BTC) tikte afgelopen nacht even $21.450 aan, de hoogste prijs sinds het FTX fiasco van begin november. Bitcoin is afgelopen week met meer dan 22% gestegen, maar zakt vanochtend weer iets onder $21.000. Desondanks komt de koers na 381 dagen eindelijk weer boven de 200-dagen moving averages uit en dat wordt gezien als een bullish teken. Toch zijn er zorgen over een mogelijke long squeeze.

Advertentie

Ethereum koers komt dicht in de buurt van $1.600

Ethereum (ETH) bleef afgelopen week opvallend iets achter in vergelijking met bitcoin, al ligt de nadruk op iets. De ETH koers kon alsnog meer dan 20% stijgen afgelopen week en kwam al een paar keer zeer dicht in de buurt van de $1.600. Momenteel kom de ETH koers rond $1.550 uit en staat daarmee 1,2% in de plus vandaag.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 10 blijft iets achter maar kleurt alsnog groen

De rest van de top 10 bleef nog iets verder achter afgelopen week, maar ook deze koersen stegen alsnog hard. Binance coin (BNB) doorbrak even de $300 maar zit er nu weer net onder. Toch staat BNB daarmee vandaag 0,8% in de plus en 9,3% in de plus ten opzichte van een week geleden. Ripple (XRP) kwam vroeg vanochtend even boven $0,4 uit, maar zakt momenteel naar $0,387, een stijging van 1% vandaag en 12,5% afgelopen week. Dogecoin (DOGE) zakt momenteel naar $0,084, maar is daarmee alsnog 15% gestegen afgelopen week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon en cardano hardste stijgers top 10

Polygon (MATIC) steeg al met 18,5% afgelopen week en vandaag wederom met 3%, echter zakt MATIC momenteel weer net onder $1. Cardano (ADA) steeg zelfs met 19,5% afgelopen week, vandaag met 2,2% en komt nu rond $0,35 uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana steeg meer dan 60% afgelopen week

Op de elfde positie staat nu solana (SOL), die vorige week met bijna 64% is gestegen en vandaag alweer 4,2% in de plus staat. SOL komt momenteel rond $23,5 uit terwijl de koers nog rond de jaarwisseling onder $10 dook en de community riep dat het naar $0 zou dalen.

EigenLayer maakt groots debuut op Ethereum met al miljarden gestaket
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Shiba inu koers terug boven $0,00001

Vlak daaronder vinden we vandaag shiba inu (SHIB) 5% in de plus staan. De beruchte meme coin komt sinds de FTX crash weer voor het eerst boven $0,00001 uit. Heeft dat te maken met de lancering van de Shibarium beta, een layer-2 schalingsnetwerk?

Dan kunnen we bonk (BONK) natuurlijk niet vergeten. De nieuwe meme coin is mogelijk mede verantwoordelijk voor de flink SOL stijging. Alhoewel BONK kort na oud en nieuw weer flink corrigeerde, staat de koers alsnog 290% in de plus in de afgelopen 2 weken en vandaag weer 28% in de plus.

https://twitter.com/bonk_inu/status/1614701227891380224

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

We hebben nog meer harde stijgers uit de top 100. Vandaag vinden we terra (LUNA) en optimism (OP) de top 100 binnenkomen na een stijging van 10% in de afgelopen 24 uur en zo’n 50% afgelopen week. Zilliqa (ZIL) en helium (HNT) staan vandaag 11% in de plus en sandbox (SAND) 12%.

Aptos, decentraland en frax share hardste stijgers van de dag

Dan hebben we aptos (APT) die vandaag 17% in de plus staat en maar liefst 118% is gestegen ten opzichte van een week geleden. Decentraland (MANA) steeg afgelopen week met 87% en vandaag met bijna 26%. Tot slot hebben we nog de winnaar van de dag: frax share (FXS). De FXS koers komt na een stijging van maar liefst 36% in de afgelopen 24 uur voor het eerst sinds mei boven $9 uit.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie