Kevin Schijven Kevin Schijven
13/03/2020 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2020 18:30

Cryptocurrency exchange Binance verhoogt kosten voor opname ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptocurrency exchange Binance verhoogt kosten voor opname ethereum (ETH)

Foto: leksiv/Shutterstock

De grote cryptocurrency exchange Binance heeft aangegeven dat het bedrijf de fee verhoogt voor opnames van ethereum (ETH). Binance gaf aan dat de druk te groot werd en ze geen andere keus hadden dan de kosten te verhogen. De fees voor ETH zijn aangepast van 0,003 ETH naar 0,006 ETH. 

Boze traders gaven aan niet blij te zijn met deze verandering. Zij geven aan dit te zien als een manier van Binance om te profiteren van de stevige koersdaling die plaatsvindt. Een aantal van hen geeft aan dat het voelt alsof ze door het bedrijf zijn beroofd. Ook wordt door sommigen aangehaald dat het probleem ligt bij het feit dat Binance een gecentraliseerd bedrijf is, waardoor besluitvorming op deze schaal kan plaatsvinden.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Kritiek Binance

Binance gaf tijdens Valentijnsdag dit jaar nog aan dat haar visie is om een open gecentraliseerd platform te bouwen.

Wij geloven in de toekomst van een gedecentraliseerd platform en hebben adequate stappen ondernomen dit te realiseren.

In 2019 opende Binance DEX, de gedecentraliseerde tak van de exchange, haar deuren. De bedenker van Ethereum, Vitalik Buterin, voor die tijd al kritiek op de exchange. Hij gaf aan dat de beurs erg gecentraliseerd is in de staat waarin het bedrijf toen verkeerde.

Advertentie

Huobi en Bithumb weer online

De grootste cryptocurrency exchanges van Azië zijn weer online. Beide exchanges waren uit de lucht door de extreme koersdalingen en het verkeer wat dat teweeg bracht. Door deze flash crash ervaarden beide partijen zoveel verkeer dat de systemen het niet meer aan konden. Inmiddels beide exchanges weer in de lucht en verloopt alles weer naar behoren.

Het bedrijf had haar gebruikers al geprobeerd te waarschuwen maar ging toch offline. De plotselinge druk die de beurzen te verduren kregen zorgde er voor dat de bedrijven automatisch op slot gingen. Daarnaast zorgde dit ook voor de nodige technische problemen.

Eerder vandaag deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie