Ivo Melchers Ivo Melchers
21/06/2024 10:03 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2024 11:44

Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’

Ethereum-ETH Dogecoin-DOGE
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’

Foto: Oleg Medvedytskov/Shutterstock

In de crypto-wereld heerst er grote verdeeldheid als het gaat om memecoins. Sommigen zijn er dol op terwijl anderen ze het liefst zo snel mogelijk uit de markt zien verdwijnen. Veel mensen uit het eerste kamp hebben hun steun te danken aan een financiële gelukstreffer. Een typisch voorbeeld hiervan is crypto-enthousiast Glauber Contessoto, die topondernemer Elon Musk voor eeuwig dankbaar is.

Miljonair dankzij vroege dogecoin-zet

Memecoins zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het cryptolandschap. Om de een of andere reden springen crypto-investeerders maar al te graag op deze veelal nutteloze altcoins. Binnen de top 100 cryptomunten zijn maar liefst 7 memecoins te vinden, die stuk voor stuk een marktkapitalisatie van boven de $1 miljard hebben.

Het is allemaal ooit begonnen met Dogecoin (DOGE), de allereerste memecoin op de markt. De in 2013 gelanceerde hondenmunt steeg in 2021 met duizenden procenten waarmee het zichzelf tot een van de grootste cryptomunten van de sector bekroonde. Inmiddels hebben verschillende andere memecoins ook de top van de cryptomarkt betreden – waaronder shiba inu (SHIB), pepe (PEPE) en dogwifhat (WIF).

Dogecoin is echter nog altijd de meest waardevolle memecoin, met een indrukwekkende marktkapitalisatie van meer dan $18 miljard. De vorige bullmarkt heeft dogecoin zichzelf op de kaart gezet met een spectaculaire opmars, deels gedreven door miljardair Elon Musk.

Vroege investeerders zijn de CEO van Tesla en SpaceX dan ook enorm dankbaar, aangezien velen dankzij hem tot miljonair zijn omgetoverd. Contessoto is er hier een van, en werd zelfs door de tweets van Musk geïnspireerd om überhaupt in te stappen. Hij was er in 2020 al enorm vroeg bij, toen dogecoin nog rond de $0,0020 waard was.

Het leek alsof hij ofwel een kristallen bol had of totaal geen angst kende, aangezien hij maar liefst $250.000 in de memecoin stak. Zijn kapitaal kwam uit spaargeld, verkochte aandelen en geleend geld via Robinhood.

Bijna drie maanden later was de enorme investering van Contessoto al meerdere keren over de kop gegaan waardoor zijn droom als crypto-miljonair werkelijkheid was geworden. Zijn succesverhaal werd als een lopend vuurtje door de cryptogemeenschap verspreid, wat hem tevens de nodige bekendheid opleverde.

Crypto-investeerders opgelet

Binnen de cryptosector zijn er talloze van dit soort succesverhalen, die nieuwe investeerders verleidt om de industrie binnen te stappen. Wat vaak ontbreekt in deze verhalen is de realiteit achter de weerzinwekkende rendementen van duizenden procenten.

Veel van deze winsten worden nooit gerealiseerd omdat investeerders te hebzuchtig zijn en hun ‘winst’ snel in rook zien opgaan. Het is niet ongewoon dat grote delen van deze rendementen verloren gaan door verkeerde timing of de volatiliteit van de markt. Bovendien komen veel mensen diep in het rood te staan met hun investeringen, waar je nooit iets over leest.

Het is noodzakelijk om de risico’s van crypto-investeringen voor ogen te houden. Het valt niet te ontkennen dat er veel rendement te behalen valt op de cryptomarkt. Echter gaat dit automatisch hand in hand met een hoger risicogehalte. Memecoins spannen wat dat betreft de kroon, en dus is het belangrijk om voorzichtig te zijn.

Anycoin Direct geeft alle Nederlanders 1 miljoen PEPE cadeau

De meme-coin gekte is in volle gang en PEPE is een van de grootste sterren. Of deze hype blijvend is, valt nog te bezien. Maar met het gratis PEPE-aanbod van Anycoin Direct kun je in ieder geval zonder risico deelnemen aan deze opwindende ontwikkeling. Het is een unieke kans om te ontdekken wat de wereld van crypto te bieden heeft.

Nieuwe gebruikers ontvangen maar liefst 1 miljoen PEPE volledig gratis. Een mooie kans om kennis te maken met de wereld van meme-coins zonder eigen geld te riskeren.

Claim 1 miljoen PEPE

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Advertentie