Kevin Schijven Kevin Schijven
24/08/2020 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2020 17:45

Curve (CRV) oprichter heeft nu 71% van stemrechten in bezit, geeft toe dat hij overdreven reageerde

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Curve (CRV) oprichter heeft nu 71% van stemrechten in bezit, geeft toe dat hij overdreven reageerde

Foto: Sanjay kj/Shutterstock

Michael Egorov, oprichter en CEO van Curve, heeft plotseling 71% van de stemrechten van het Curve platform in handen.
Curve is een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) en een decentralized finance (DeFi) liquiditeitspool. Gebruikers kunnen CRV tokens vergrendelen voor veCRV tokens, die hen stemrecht geven. Hoe langer gebruikers hun CRV vergrendelen, des te meer stemrecht ze hebben.
Echter hebben gebruikers tot op heden maar een fractie van hun CRV vergrendeld in het platform. Dat zorgde ervoor dat enkele adressen enorm veel stemrechten hadden. Yearn.Finance, dat een Curve liquiditeitspool draait, had bijna 58% in handen.
Dat wilde Egorov tegengaan, maar hij ging hier wellicht iets te ver in. Egorov vergrendelde ongeveer $1,7 miljoen aan CRV tokens voor zo’n vier jaar. Daardoor heeft hij nu zo’n 71% van de stemrechten in bezit. Andre Cronje, oprichter van YEarn.Finance, meldt dat stemmen op het platform nu zinloos is geworden:
https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1297536932063457281
Volgens Cronje zouden gebruikers nu maar liefst 150 miljoen CRV tokens moeten vergrendelen om het aandeel van Egorov weer terug te brengen naar 50%. Dat is 10 keer zoveel CRV tokens als er momenteel überhaupt circuleert en er is momenteel maar 6,7% van het circulerende aanbod vergrendeld.
https://twitter.com/AndreCronjeTech/status/1297553882164473858
Egorov verontschuldigt zich en zegt dat hij overdreven reageerde. Hij belooft dat hij zich zal onthouden van stemmen totdat de zaken weer eerlijker verdeeld zijn.


Curve meldt dat het allemaal geen groot probleem is en wel goed komt. De markt daarentegen maakt zich meer zorgen. Er lijkt op deze manier niet veel sprake van “decentralisatie” te zijn. Kain Warwick, oprichter van Synthetix, verwacht nog meer dergelijke problemen in deze sector.


De YFI token van Yearn werd vorige week plotseling de duurste cryptocurrency op de markt en steeg bitcoin (BTC) in waarde voorbij. Trader Josh Rager zei onlangs dat hij spijt heeft twee YFI tokens te verkopen en dat hij zijn derde bewaard tot deze $100.000 waard is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie