Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Curve (CRV) oprichter heeft nu 71% van stemrechten in bezit, geeft toe dat hij overdreven reageerde

Michael Egorov, oprichter en CEO van Curve, heeft plotseling 71% van de stemrechten van het Curve platform in handen.

Curve is een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) en een decentralized finance (DeFi) liquiditeitspool. Gebruikers kunnen CRV tokens vergrendelen voor veCRV tokens, die hen stemrecht geven. Hoe langer gebruikers hun CRV vergrendelen, des te meer stemrecht ze hebben.

- Advertentie -

Echter hebben gebruikers tot op heden maar een fractie van hun CRV vergrendeld in het platform. Dat zorgde ervoor dat enkele adressen enorm veel stemrechten hadden. Yearn.Finance, dat een Curve liquiditeitspool draait, had bijna 58% in handen.

Dat wilde Egorov tegengaan, maar hij ging hier wellicht iets te ver in. Egorov vergrendelde ongeveer $1,7 miljoen aan CRV tokens voor zo’n vier jaar. Daardoor heeft hij nu zo’n 71% van de stemrechten in bezit. Andre Cronje, oprichter van YEarn.Finance, meldt dat stemmen op het platform nu zinloos is geworden:

Volgens Cronje zouden gebruikers nu maar liefst 150 miljoen CRV tokens moeten vergrendelen om het aandeel van Egorov weer terug te brengen naar 50%. Dat is 10 keer zoveel CRV tokens als er momenteel überhaupt circuleert en er is momenteel maar 6,7% van het circulerende aanbod vergrendeld.

Egorov verontschuldigt zich en zegt dat hij overdreven reageerde. Hij belooft dat hij zich zal onthouden van stemmen totdat de zaken weer eerlijker verdeeld zijn.

Curve meldt dat het allemaal geen groot probleem is en wel goed komt. De markt daarentegen maakt zich meer zorgen. Er lijkt op deze manier niet veel sprake van “decentralisatie” te zijn. Kain Warwick, oprichter van Synthetix, verwacht nog meer dergelijke problemen in deze sector.

De YFI token van Yearn werd vorige week plotseling de duurste cryptocurrency op de markt en steeg bitcoin (BTC) in waarde voorbij. Trader Josh Rager zei onlangs dat hij spijt heeft twee YFI tokens te verkopen en dat hij zijn derde bewaard tot deze $100.000 waard is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.242,99 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.242,99 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...