Thom Derks Thom Derks
26/01/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 19:00

DeFi platform dYdX op Ethereum stijgt 50% door dit staking nieuws

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi platform dYdX op Ethereum stijgt 50% door dit staking nieuws

Foto: SergeiShimanovich/Shutterstock

dYdX, een decentraal handelsplatform (DEX) en DeFi project op Ethereum (ETH), heeft de zogenaamde lock-up periode van 156 miljoen tokens met 10 maanden is verlengd. Oorspronkelijk zouden de ongeveer 300 miljoen dollar aan tokens in februari van dit jaar vrijkomen. Nu is die lock-up periode verlengd tot in ieder geval december 2023.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

dYdX koers schiet omhoog

In reactie op het nieuws is de koers van het project met bijna 50% procent omhooggeschoten. Waarom het bedrijf deze keuze maakt is niet helemaal bekend, maar waarschijnlijk heeft het met de markt te maken. Het begin van 2023 is tot nu toe een goede periode geweest voor crypto en het vrijkomen van 300 miljoen dollar aan tokens zou voor dYdX roet in het eten kunnen gooien.

Om volop te profiteren van de huidige opleving van de markt, lijkt het een solide beslissing om de tokens iets langer vast te houden en pas op 1 december 2023 los te laten. Sommige investeerders zullen er niet heel blij mee zijn, maar aan de andere kant is de koers van de token wel geëxplodeerd.

Het is een verhaal met positieve en negatieve kanten en uiteindelijk behoort dit ook tot de risico’s die hangen aan het investeren in dergelijke projecten. Op het moment van schrijven is ongeveer 15 procent van de supply van dYdX in omloop. Op 1 december komt nog eens 30 procent van de supply vrij.

Advertentie

Zwiterse non-profit

De partij die achter het besluit zit is de Zwitserse dYdX stichting, die als grote doel heeft om het ecosysteem rondom de decentrale beurs te laten groeien. Het protocol zelf ligt volledig binnen de controle van de tokenhouders, die met een speciale governance token besluiten mogen nemen aangaande het decentrale handelsplatform.

De koers van dYdX stond woensdag op 1,54 dollar en schoot binnen een halve dag naar 2,00 dollar. Op het moment van schrijven staat de token al op 2,30 dollar en lijkt het erop alsof de beslissing van de stichting goed uitpakt. dYdX staat zelfs 100% in de plus dit jaar. Met de huidige marktkapitalisatie van 338 miljoen dollar staat het project op plek 103 qua grootste cryptovaluta.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie