Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2021 14:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2021 14:35

DeFi project op Binance Smart Chain pleegt ‘exit scam,’ miljoenen verloren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DeFi project op Binance Smart Chain pleegt 'exit scam,' miljoenen verloren

Foto: BestForBest/Shutterstock

TurtleDex, een nieuw decentralized finance (DeFi) project op de Binance Smart Chain (BSC), heeft naar aller waarschijnlijkheid een zogeheten “rugpull exit scam” gepleegd.

In andere woorden heeft het team van het project plotseling de stekker er uitgetrokken en zijn zij met het geld van de investeerders ervandoor. Het is nieuws werd op 19 maart bevestigd door Jet Fuel Finance, een yield farming project dat samenwerkte met TurtleDex:

Het team van Jet Fuel zegt dat zij net zo geschokt zijn als iedereen. TurtleDex haalde een dag eerder via een voorverkoop op 15 maart 9.000 BNB tokens binnen ter waarde $2,5 miljoen. Deze tokens werden afgelopen week via Pancake Swap en Ape Swap omgeruild in ethereum (ETH) en vervolgens via Binance verkocht.

Inmiddels ligt de website van TurtleDex eruit en heeft het team alle sociale media-accounts van het platform verwijderd. Opvallend is dat het project onlangs nog een audit ontving waarbij geen ernstige problemen in de beveiliging werden gevonden.

Ironisch genoeg maakte het team van TurtleDex onlangs nog grapjes waarom schildpadden geen rugpull zouden kunnen plegen:

In tegenstelling tot Ethereum is BSC niet decentraal, maar grotendeels in handen van Binance. Er wordt nu gekeken naar Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) en of hij de slachtoffers zal vergoeden. Hij heeft echter nog steeds reactie gegeven op de situatie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie