Nick de Jong Nick de Jong
30/05/2024 11:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 10:26

Deze meme crypto exploderen samen met GameStop aandelen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair

Foto: 1take1shot/Shutterstock

Deze week kon het populaire aandeel GameStop (GME) sterk stijgen. Daar wisten een groot aantal memecoins dankbaar gebruik van te maken. Deze cryptomunten maakten ook van de week een sterke stijging.

GameStop stijgt met 25%

Op 28 mei steeg het aandeel van GME, in een tijdsbestek van slechts 24 uur, met ruim 25% naar een koers van 23,78 dollar. Hoewel het bedrijf achter het aandeel niets met cryptocurrencies van doen heeft, hebben een aantal memecoins dat wel met het bedrijf.

Begin 2021 liet het aandeel van GameStop een megastijging zien, waarbij de originele koersprijs uiteindelijk zo’n 200 keer hoger kwam te staan. Een hele grote groep investeerders wisten grote hedgefondsen uit de markt te werken, waardoor het aandeel gigantisch omhoogschoot. De uiteindelijke piek lag op ongeveer 500 dollar per aandeel.

Grote stijging meme crypto GME en KITTY

Ter ere van de opwaartse rally destijds zijn er een aantal memecoins opgericht. Deze memecoins reageren dan ook op prijsbewegingen van het aandeel van GameStop. Zo ontstond destijds GME Coin (GME), met dezelfde ticker als GameStop. Maar ook Roaring Kitty (KITTY), dat zijn naam te danken heeft aan de online gebruikersnaam van voormalig financieel directeur van GameStop, Keith Gill. Ook ditmaal reageerden GME en KITTY op het aandeel van GameStop.

Kort volgend op de prijsbeweging van GameStop, steeg KITTY namelijk met 55% en GME met 18,7%. De prijzen per coin stegen tot respectievelijk 0,0047 dollar en 0,0035 dollar. Ook andere memecoins stegen deze week hard. Echter kleuren ze vandaag weer rood, wat de extreme volatiliteit van dit soort munten onderstreept.

Memecoins groeien hard afgelopen jaar

Memecoins groeiden hard in het afgelopen jaar. Uit de GMCI memecoin index blijkt dat deze crypto soort in het afgelopen jaar 310% gestegen zijn. De index volgt de memecoins met de grootste marktkapitalen.

In een nieuwsbrief van The Block liet onderzoeksanalist Rebecca Stevens weten dat  memecoins veel beter presteren dan hun concurrenten. Zeker sinds de harde stijging begin maart.

“Hoewel de memecoin hype  iets af is genomen in de afgelopen maand, lukte het de index toch om veel van de stijgingen vast te houden.”

Afsluitend deelde Stevens nog dat terwijl de top 30, layer 1 en DeFi indexen ook stegen in de afgelopen week, lukt het alleen de memecoin index om in de buurt te komen van zijn all-time high, die het in maart behaalde.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel PEPE of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie