Nick de Jong Nick de Jong
30/05/2024 11:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 10:26

Deze meme crypto exploderen samen met GameStop aandelen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Legendarische GameStop belegger is al bijna miljardair

Foto: 1take1shot/Shutterstock

Deze week kon het populaire aandeel GameStop (GME) sterk stijgen. Daar wisten een groot aantal memecoins dankbaar gebruik van te maken. Deze cryptomunten maakten ook van de week een sterke stijging.

GameStop stijgt met 25%

Op 28 mei steeg het aandeel van GME, in een tijdsbestek van slechts 24 uur, met ruim 25% naar een koers van 23,78 dollar. Hoewel het bedrijf achter het aandeel niets met cryptocurrencies van doen heeft, hebben een aantal memecoins dat wel met het bedrijf.

Begin 2021 liet het aandeel van GameStop een megastijging zien, waarbij de originele koersprijs uiteindelijk zo’n 200 keer hoger kwam te staan. Een hele grote groep investeerders wisten grote hedgefondsen uit de markt te werken, waardoor het aandeel gigantisch omhoogschoot. De uiteindelijke piek lag op ongeveer 500 dollar per aandeel.

Grote stijging meme crypto GME en KITTY

Ter ere van de opwaartse rally destijds zijn er een aantal memecoins opgericht. Deze memecoins reageren dan ook op prijsbewegingen van het aandeel van GameStop. Zo ontstond destijds GME Coin (GME), met dezelfde ticker als GameStop. Maar ook Roaring Kitty (KITTY), dat zijn naam te danken heeft aan de online gebruikersnaam van voormalig financieel directeur van GameStop, Keith Gill. Ook ditmaal reageerden GME en KITTY op het aandeel van GameStop.

Kort volgend op de prijsbeweging van GameStop, steeg KITTY namelijk met 55% en GME met 18,7%. De prijzen per coin stegen tot respectievelijk 0,0047 dollar en 0,0035 dollar. Ook andere memecoins stegen deze week hard. Echter kleuren ze vandaag weer rood, wat de extreme volatiliteit van dit soort munten onderstreept.

Memecoins groeien hard afgelopen jaar

Memecoins groeiden hard in het afgelopen jaar. Uit de GMCI memecoin index blijkt dat deze crypto soort in het afgelopen jaar 310% gestegen zijn. De index volgt de memecoins met de grootste marktkapitalen.

In een nieuwsbrief van The Block liet onderzoeksanalist Rebecca Stevens weten dat  memecoins veel beter presteren dan hun concurrenten. Zeker sinds de harde stijging begin maart.

“Hoewel de memecoin hype  iets af is genomen in de afgelopen maand, lukte het de index toch om veel van de stijgingen vast te houden.”

Afsluitend deelde Stevens nog dat terwijl de top 30, layer 1 en DeFi indexen ook stegen in de afgelopen week, lukt het alleen de memecoin index om in de buurt te komen van zijn all-time high, die het in maart behaalde.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel PEPE of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie