Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Dit is waarom JP Morgans eigen cryptocurrency niet de beste oplossing is

Gisteren maakte de grootste bank van de Verenigde Staten bekend dat het haar eigen cryptocurrency gaat lanceren. JPM Coin zal de bank gaan helpen bij het uitvoeren van snelle transacties tussen klanten over de hele wereld. Maar zijn cryptocurrencies uitgegeven door banken de ideale oplossing?

Het overbrengen van geld via een blockchain met behulp van cryptocurrencies is niets nieuws onder de zon. Bekende crypto-projecten zoals Bitcoin en Ripple doen dit al jaren. Ripple heeft al een breed netwerk van grote klanten, waaronder banken, opgebouwd. Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, vindt dat JP Morgan met de nieuwe crypto de plank misslaat:

Zoals verwacht beginnen banken anders over crypto te denken. Maar dit JPM-project slaat de plank mis – het introduceren van een gesloten netwerk is als het lanceren van AOL na de IPO van Netscape. 2 jaar later, en door een bank uitgegeven cryptocurrencies zijn nog steeds niet het antwoord.

- Advertentie -

Aldus Garlinghouse op Twitter.

Volgens Garlinghouse is een gesloten netwerk niet de meeste ideale oplossing. In zijn tweet linkt de CEO naar een artikel dat hij in 2016 schreef over wat er mis is met zogenaamde “Bank Coins”. In dat artikel beschrijft Garlinghouse twee scenario’s:

Scenario 1: alle banken overal ter wereld laten concurrentiële en geopolitieke verschillen voor wat ze zijn, accepteren dezelfde digitale activa, zijn het eens over de regels ervan en regelen het gebruik ervan op harmonieuze wijze. Weinig kans dat dit zal gebeuren.

Scenario 2 (het meest waarschijnlijke scenario): banken die geen onderdeel van een crypto-netwerk zijn, geven hun eigen digitale activa uit met hun eigen regels en governance.“

Volgens Garlinghouse zal het tweede scenario leiden tot grote versplintering van de financiële sector, iets wat op dit moment leidt tot bijvoorbeeld onnodig lange verwerkingstijden van bankoverschrijvingen. Hij denkt dat een onafhankelijke crypto die internationale transacties faciliteert, zoals XRP, dit probleem beter kan aanpakken. Alle banken zouden hier namelijk in gelijke mate gebruik van kunnen maken, wat tot groei van de gehele bankensector zou kunnen leiden.

Bovendien is JP Morgan blijkbaar niet de eerste bank die een stablecoin uitbrengt. De New Yorkse Signature bank blijkt twee maanden geleden al precies eenzelfde soort project te hebben gelanceerd. Signature gebruikt haar eigen crypto met precies hetzelfde doel en het blijkt zeer veel gebruikt te worden door de klanten van de bank:

Sommige dagen worden er miljoenen verstuurd, en andere dagen gaat het om tientallen miljoenen. Ik zou kunnen zeggen dat het aantal klanten dat we hebben een driecijferig cijfer is.

Desalniettemin lijkt het er op dat traditionele banken positiever beginnen te worden over cryptocurrency. Vaak horen we negatieve geluiden uit de desbetreffende sector, waarschijnlijk omdat de technologie en cryptocurrencies banken in principe overbodig kunnen maken. Maar het lijkt erop dat zelfs de meest traditionele reuzen nu inzien dat blockchain een revolutionaire technologie is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.998,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€10.046,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.079,50 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.122,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.122,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.998,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.046,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.079,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders...