Roy van Krieken Roy van Krieken
07/10/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2022 17:01

Dit zijn de top 5 meest verhandelde crypto op Bitvavo

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Dit zijn de top 5 meest verhandelde crypto op Bitvavo

Foto: enterlinedesign/Shutterstock

Bitvavo is verreweg de grootste crypto exchange van Nederland. Het is de thuishaven voor een aanzienlijk deel van de crypto investeerders in eigen land. Vandaag maakte Bitvavo op Twitter bekend wat onder deze investeerders de meest populaire cryptocurrencies waren van de afgelopen week. Er staan wellicht een paar verrassingen tussen.

Bitcoin krabbelt op, maar koers blijft in groot gevaar
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Terra Classic (LUNC) bovenaan

Op de vijfde plek staat Reserve Rights (RSR). Dit is een vrij klein project dat met een marktkapitalisatie van $375 miljoen op plek 90 staat van grootste cryptocurrencies. Toch valt het project wel erg goed in smaak onder gebruikers van Bitvavo. Immers, het staat boven cryptomunten zoals cardano (ADA) en solana (SOL).

Op de vierde plek staat een bekendere naam binnen de crypto gemeenschap; ethereum (ETH). De op-één-na-grootste cryptocurrency is al jaren een van de belangrijkste projecten en het is dan ook geen verrassing dat ethereum in de top 5 van meeste verhandelde cryptocurrencies op Bitvavo staat. Het enige wat wellicht vreemd te noemen is, is het feit dat ethereum slechts op de vierde plek staat.

De derde plek wordt bekleed door de absolute koning der cryptocurrencies; bitcoin (BTC). Het is het vlaggenschip van de crypto industrie en nog altijd met ruime marge de grootste cryptocurrency als het op marktkapitalisatie aankomt. Ook het feit dat bitcoin in de top 5 staat zal weinig investeerders verbazen.

Op plek twee staat deze week Ripple (XRP). De Ripple gemeenschap is al jaren een van de sterkste binnen de hele markt te noemen en dit blijkt ook maar weer eens uit het feit dat XRP de op-één-na populairste token op Bitvavo was. Wellicht dat het goede nieuws omtrent de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hier iets mee te maken heeft.

De meest verhandelde token op Bitvavo was gedurende de afgelopen 7 dagen Terra Classic (LUNC). Het Terra-ecosysteem viel in mei van dit jaar volledig uiteen en vele tientallen miljarden aan waarde gingen in een dag tijd verloren. Desalniettemin blijft het een razend populaire token voor investeerders en handelaren. Mogelijk dat burning mechanismen op verschillende grote exchanges hebben bijgedragen aan de interesse in LUNC.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie