Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
17/06/2024 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2024 17:07

Dit zit er in de gigantische crypto wallet van Binance-oprichter ‘CZ’

BNB-BNB
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is het gigantische cryptovermogen van Binance's oprichter 'CZ'

Foto: Koshiro K/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, werd onlangs onderzocht door Gray Wolf Analytics, een bedrijf dat zich bezighoudt met forensische analyses en onderzoek naar financiële en crypto gerelateerde transacties, en kwam tot een schokkende conclusie.

Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint
Crypto Ontbijt: Bitcoin trotseert extreme angst, Ethereum ETF race begint

Het bizarre cryptovermogen van Changpeng Zhao

Volgens een recent rapport van Gray Wolf Analytics bezit Changpeng Zhao (CZ) naar verluidt 64 procent van de circulerende voorraad van BNB coin (BNB), een coin die voorheen Binance coin heette. Dit komt neer op ongeveer 94 miljoen BNB tokens.

Daarnaast werden er 80 miljoen BNB tokens toegewezen aan het oprichtende team van Binance, waarvan het bedrijf nog steeds 46 miljoen tokens controleert.

Gezamenlijk bezitten gezamenlijk 71 procent van de 147 miljoen BNB tokens in omloop. CZ heeft 90 procent eigendomsbelang in Binance, daarmee hebben zijn crypto bezittingen een geschatte nettowaarde van 61 miljard dollar, wat hem op papier de de 24e rijkste persoon ter wereld maakt.

Het is onwaarschijnlijk dat de voormalige CEO zijn tokens daadwerkelijk voor dit bedrag kan verzilveren. Mocht Zhao besluiten zijn BNB-bezit te verkopen, zou dit een aanzienlijke verkoopdruk veroorzaken en de prijs aanzienlijk laten dalen.

BNB is de native token van de Binance-beurs, gebruikt voor vergoedingen en beloningen op het Binance platform. Het heeft een maximale voorraad van 200 miljoen tokens, waarvan er meer dan 153 miljoen in omloop zijn. Binance is inmiddels niet meer actief in Nederland.

Advertentie

Gevangenisstraf Changpeng Zhao

CZ is de afgelopen tijd vaker in het crypto nieuws voorbij gekomen. In 2023 kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) aanklachten aan tegen Zhao en Binance wegens vermeende schendingen van sancties en witwaswetten. Zhao werd op een hoorzitting in april veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor witwaspraktijken bij Binance.  CZ bekende schuld en trad af als CEO van Binance.

Zhao is onlangs ook begonnen aan zijn gevangenisstraf in een federale gevangenis in Lompoc, Californië. Zhao kreeg ook een boete van 50 miljoen dollar opgelegd. De voormalig CEO heeft aangegeven zijn betrokkenheid bij cryptocurrencies voort te zetten na zijn straf en blijft vertrouwen houden in de cryptomarkt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie