Kevin Schijven Kevin Schijven
10/04/2022 13:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 13:32

Dogecoin als enige in de plus, zilliqa en waves dalen het hardst

Nieuws
Dogecoin en chiliz koers kelderen het hardst in rode crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte flink deze week, en veel altcoins nog een stuk harder. Niet alle cryptocurrencies uit de top 100 staan deze week in het rood, maar het overgrote deel wel. De totale marktkapitalisatie van alle crypto daalde afgelopen week met meer dan 8% naar $2,07 biljoen.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden

Ethereum daalt met 5,5%

Ethereum (ETH) zakte deze week ietsjes minder hard dan bitcoin en lijkt mogelijk tekenen van herstel te tonen. Toch dipte de ether koers deze week helemaal naar $3.150. ETH kon vervolgens naar $3.300 herstellen, maar werd daar afgewezen. ETH zakte toen even naar $3.200 en komt vandaag op $3.250 uit. Daarmee staat ETH vandaag 1% in de plus, maar alsnog 5,5% in de min deze week.

Advertentie

Dogecoin stijgt met 7,5%

Dogecoin (DOGE) is de enige grote crypto die deze week in de plus staat. De DOGE koers ontving deze week weer een steuntje in de rug van Tesla CEO Elon Musk, maar corrigeerde vervolgens weer terug naar dezelfde prijs. Toch kreeg vannacht DOGE wederom een push van Musk, later daarover meer op Crypto Insiders. DOGE is momenteel wederom in gevecht met die beruchte $0,15 waarmee koers vandaag 4,5% in de plus staat en 7,5% in de plus deze week.

Waarom het aankomende vrijdag spannend kan worden voor Bitcoin

BNB, SHIB zakken iets

Binance coin (BNB) hield daarna het sterkst stand onder de grootste crypto. BNB schommelt momenteel tussen $421 en $427 maar staat daarmee alsnog 0,7% in de min vandaag en 2,8% in de min deze week. Shiba inu (SHIB) kleurt vandaag groen en wordt wellicht door DOGE meegetrokken. SHIB steeg in de afgelopen 24 uur met 2,1% naar $0,00002465, dat is echter alsnog 4,4% in de min deze week.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

XRP, ADA, AVAX dalen harder

Dan lopen de verliezen snel op. Ripple (XRP) zakt momenteel terug naar $0,76 en staat daarmee 0,7% in de min vandaag en maar liefst 8% in de min deze week. Cardano (ADA) zakt met vandaag met 0,6% naar $1,04, maar staat zelfs bijna 11% in de min deze week. Ook avalanche (AVAX) daalt met 0,7% en komt bij $84, dat is echter al 13% in de min deze week.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, SOL, LUNA dalen het hardst

Polkadot (DOT) zakt met 1% naar $19,5, dat is meer dan 14% onder de prijs van een week geleden. Solana (SOL) staat met $111 iets in de plus vandaag, maar zelfs 16% in de min deze week. Terra (LUNA) vestigde nog een all-time high begin deze week rond $119,2, maar is sindsdien met maar liefst 21% gedaald naar $94.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Top 100 crypto hardste dalers & stijgers deze week

Lido (LDO), neo (NEO), harmony (ONE), thorchain (RUNE), osmosis (OSMO) verliezen allemaal 20% van hun waarde deze week. Voor graph (GRT) en axie infinity (AXS) is dat zelfs meer dan 22%. Aave (AAVE) zakt bijna 25%, synthetix (SNX) 27% en zilliqa (ZIL) maar liefst 28%. Waves was echter de grootste verliezer van de top 100 crypto deze week en zakt met bijna 50% naar $25.

Toch kleurt niet alles rood. Convex finance (CVX) en celo (CELO) staan 4% in de plus. Monero (XMR) staat maar liefst 9% on de plus deze week en near (NEAR) zelfs meer dan 13%. Mina protocol (MINA) kwam deze week weer de top 100 binnen na een stijging van maar liefst 21,5%. Toch staat MINA vandaag 3% in de min en zakt naar $3,17.

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie