Kevin Schijven Kevin Schijven
10/04/2022 10:57 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2022 10:57

Bitcoin daalde flink deze week, hoe diep zakt de koers nog?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin daalde flink deze week, hoe diep zakt de koers nog?

Foto: MJgraphics/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bleef deze week alsmaar dalen. Alhoewel meerdere analisten waarschuwden voor een mogelijke pullback, zakte de koers dieper dan verwacht. De angst nam deze week weer fors toe en de meningen onder de analisten worden verdeelder. Bitcoin schommelt momenteel rond een cruciaal punt.

Topman van megabank Goldman Sachs ‘gelooft niet in bitcoin’
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt met 7% deze week

Vorig weekend herstelde de bitcoin koers in eerste instantie nog van een eerder dipje. Dat leek toen even de pullback te zijn. Echter kon bitcoin niet compleet herstellen en enkele dagen later begon de koers verder te dalen.

Afgelopen vrijdag kwam bitcoin bij $43.500 aan en leek daar even stand te houden. Vrijdagavond daalde bitcoin echter nog dieper en kwam tegen zaterdagochtend rond $42.250 uit. De rest van de zaterdag consolideerde bitcoin rondom de $42.500.

Afgelopen nacht steeg bitcoin weer even, maar werd al op $42.900 afgewezen en zakt op het moment van schrijven terug richting $42.550 op KuCoin en €39.100 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin prijs vandaag 0,2% in de plus, maar 7,2% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

Bitcoin koers daalde door nieuwe dosis angst

Bitcoin had het momentum niet om onlangs door $48.000 te breken waardoor de kans op een pullback al groot leek. De koers zakte echter nog dieper dan verwacht door een nieuwe dosis angst afkomstig van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. De Fed gaat waarschijnlijk in mei zijn beleid strenger aanscherpen om de stijgende inflatie tegen te gaan. Dat nieuws kwam deze week naar buiten en maakt investeerders met risicovolle activa, waaronder crypto, terughoudend. Natuurlijk houdt de oorlog in Oekraïne vooralsnog ook de financiële markten sterk in greep.

De daling van de bitcoin koers ging ook gepaard met een stijgende dollarkoers. De dollar index (DXY) nam flink toe deze week en dat pakt natuurlijk minder positief uit voor BTC. Toch melden meerdere analisten dat de DXY mogelijk tegen een top aanloopt en dat zou dus weer goed uit kunnen pakken voor bitcoin.

ETF’s en Bitcoin: een perfecte storm vóór de halving?
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Nemen komende week bulls of bears het voortouw?

Ondanks dat analisten onzekerder worden, is er nog steeds een sterke overtuiging dat deze pullback tijdelijk is en dat het om een gezonde correctie gaat. Zo beschrijft analist Shayan dat de koers ongeveer hetzelfde patroon volgt als enkele weken geleden. Dat zou dan een nog diepere pullback nog kunnen betekenen, maar daarna een mogelijke stijging.

Bitcoin beweegt momenteel in een gevoelig bereik, tussen de $42.100 en $42.700, zoals analist Matthew Hyland hieronder aangeeft. Veel dieper zien we bitcoin liever niet corrigeren, want dan begint het er erg bearish uit te zien. Vooral een daling onder het gebied tussen de 50-dagen simple moving average (SMA) en 100-dagen SMA, oftewel tussen 41.600 en $41.900, zou zorgwekkend zijn. Een hertest van de $40.000 is echter ook niet uitgesloten.

Aan de andere kant ligt nu mogelijk weerstand rond $43.500, de 100-dagen exponential moving average (EMA) waar bitcoin vrijdag nog support vond. Mocht bitcoin hier doorheen breken, dan volgt mogelijk een test van de 200-dagen EMA rond $44.750.

Waarom Bitcoin de dramatische inflatiecijfers negeert en toch stijgt
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Bitcoin investeerders houden hun BTC stevig vast

De on-chain gegevens tonen overigens nog wel een zeer positief beeld. Zo blijft het percentage van het BTC aanbod dat al een jaar niet meer is bewogen, alsmaar groeien:

Ook de BTC die zelfs al drie jaar niet meer is bewogen, ligt ondertussen op all-time high niveau:

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie