Timo Bult Timo Bult
04/05/2021 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2021 14:38

Dogecoin (DOGE) doet er een schep bovenop en stijgt naar $0,60, bitcoin (BTC) stagneert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) doet er een schep bovenop en stijgt naar $0,60, bitcoin (BTC) stagneert

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) weet van geen ophouden! De meme coin steeg vandaag gestaag door, ondanks dat de crypto de afgelopen dagen al fors wist te stijgen. Daarbij komt het feit dat bitcoin (BTC) juist zijwaarts handelt en op dit moment zelfs iets in waarde daalt. Wat gebeurde er vandaag allemaal op de markt? Je leest het in deze update!

Bitcoin (BTC) afgewezen bij weerstand, komt er een correctie?

Gisteren kwam bitcoin nog aardig dicht in de buurt van de $59.000 echter bleek de weerstand in dit gebied te sterk. De prijs van BTC werd afgewezen en daalde hierdoor terug. Vandaag zagen we een kleine opleving al was die van korte duur. Sinds het begin van de middag toont de koers weer een dalende beweging waarbij het handelsvolume tevens aantrekt.

Mocht bitcoin boven de $52.500 een low vormen en weer omhoog kunnen stuiteren, dan zou dit een hogere low zijn ten opzichte van de swing low op 29 april. Zijn deze twee factoren een signaal dat er wellicht een correctie aankomt?

Vooralsnog is er nog geen sprake van een grote versnelling zoals we die op 18 april zagen. Hulp nodig bij crypto, of wil je elke dag een video koersupdate van onze analist Michiel ontvangen? Word dan Insider en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen binnen onze actieve community!

Dogecoin (DOGE) stijgt door

Het was vandaag opnieuw dogecoin dat de show stal. De nummer 4 crypto is nu groter dan ripple (XRP) nadat het in de afgelopen 24 uur met 37% in waarde wist te stijgen. Over de afgelopen 7 dagen bedraagt de stijging zelfs 117%.

Zojuist bereikte DOGE een nieuwe recordprijs van $0,606. Begin dit jaar was DOGE nog slechts $0,0056 waard en dus is de crypto met maar liefst 10.700% in waarde gestegen. Wat zat er achter deze recente stijging?

Opvallend is dat de rest van de top 10 cryptocurrencies overwegend rood kleurt met alleen ethereum (ETH) 9,5% in de plus en litecoin (LTC) 13% in het groen. Ook ethereum bereikte overigens weer een nieuwe all-time high (ATH) vandaag. De grootste altcoin van de markt bereikte een prijs van $3.523, de hoogste prijs ooit voor ETH.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie