Timo Bult Timo Bult
23/09/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/09/2021 13:05

Dogecoin (DOGE) onderwerp van veel goed nieuws, maar Elon Musk vindt dat er nog werk aan de winkel is!

Nieuws
Dogecoin (DOGE) onderwerp van veel goed nieuws, maar Elon Musk vindt dat er nog werk aan de winkel is!

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) was de afgelopen dagen onderwerp van een aantal positieve nieuwsberichten. Ondanks dat het aantal dagelijkse transacties met DOGE is teruggezakt tot het lage niveau van 2017, blijft de meme coin ongekend populair bij bedrijven. Elon Musk reageerde op het goede nieuws met aan te geven dat Dogecoin toch nog wel wat uitdagingen heeft mocht het inderdaad breed geadopteerd worden als betaalmiddel.

Het goede nieuws waarvan Dogecoin het onderwerp was, draait vooral rond adoptie. Zo vroeg de CEO van ’s werelds grootste bioscoopketen AMC aan zijn volgers of het bedrijf DOGE betalingen zou moeten accepteren. Op zijn tweet reageerde meer dan 140 duizend mensen. 68% van hen zei volmondig “Ja, dat moet je doen.”

Niet alleen AMC praatte over Dogecoin, ook het beursgenoteerde handelsplatform Robinhood had goed nieuws. Het bedrijf gaat namelijk een cryptocurrency wallet integreren waarmee gebruikers onder andere dogecoin kunnen bewaren in hun Robinhood-account. Miljardair en Tesla CEO reageerde op al dit goede nieuws door duidelijk te maken dat er nog wel werk aan de winkel is:

“Super belangrijk dat Doge-transactiekosten worden verlaagd om dingen als het kopen van filmkaartjes mogelijk te maken.”

Sommigen zien Dogecoin als een goed, snel en goedkoop alternatief op Bitcoin (BTC) voor het doen van kleine betalingen zoals het kopen van filmkaartjes. Toch blijkt uit data dat DOGE op dit moment niet echt gebruikt wordt om ook daadwerkelijk transacties te doen. Desalniettemin is de altcoin nog altijd in de top 10 van grootste cryptocurrencies te vinden, als is het de afgelopen dagen wel een aantal plekken gezakt.

Dogecoin kent overigens ook een hoop klonen. Toen Elon Musk aankondigde dat zijn eigen Shiba Inu hond (de mascotte van Dogecoin) “Floki” zou gaan heten, werd er meteen een Floge Inu (FLOKI) crypto gelanceerd. Deze steeg explosief toen Musk een foto van zijn nieuwe hond met de wereld deelde. Het internet blijft een rare plek.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie