Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2022 16:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2022 16:16

Dogecoin koers schiet kortstondig omhoog na Elon Musk tweet

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: surassawadee/Shutterstock

Alhoewel de meeste cryptocurrency koersen vandaag rood kleuren, zien we de afgelopen 24 uur over het algemeen geen grote bewegingen. Dat gezegd hebbende, maakte de beruchte meme token, dogecoin (DOGE), vanochtend vroeg nog een flinke sprong.

De DOGE koers zakte rond middennacht naar $0,111 en bleef daar de rest van de nacht hangen. Tot vanochtend 5 uur dan, toen schoot DOGE plotseling van $0,111 naar een piek van $0,118. Het was een stijging van maar liefst 6,3% in minder dan een half uur.

Die stijging had natuurlijk te maken met een tweet van Tesla en SpaceX CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde. In een discussie over de hoge inflatie met MicroStrategy CEO en bitcoin (BTC) bull Michael Saylor, meldt Musk dat hij nog steeds bitcoin, dogecoin en ethereum (ETH) bezit, en niet zal verkopen.

“Als algemeen principe geldt dat voor degenen die advies zoeken in deze thread, het over het algemeen beter is om fysieke dingen zoals een huis of aandelen te bezitten in bedrijven waarvan je denkt dat ze goede producten maken, dan dollars wanneer de inflatie hoog is.

Ik bezit nog steeds en zal mijn bitcoin, ethereum of doge niet verkopen.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin koers corrigeert gelijk

Na de flinke stijging corrigeerde de DOGE koers echter gelijk. Toch vond dogecoin vrij snel support rond $0,114. De afgelopen paar uur begon DOGE weer iets te stijgen, maar de $0,116 bleek voor nu nog iets te groot te zijn. DOGE komt momenteel op $0,115 uit. Dat is alsnog 3,6% hoger dan de prijs kort voor de tweet van Musk. Het is desondanks alsnog 0,2% onder de prijs van 24 uur geleden.

Bitcoin en ethereum begonnen al iets eerder vannacht te herstellen en daar had Musk waarschijnlijk geen invloed op. Ook zijn invloed op dogecoin lijkt ondertussen hard te zijn afgenomen. Vorig jaar zorgde zijn tweets nog voor veel grotere koersbewegingen met dogecoin. Een groot deel van de crypto community is echter blij dat dit niet meer het geval is.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie