Timo Bult Timo Bult
25/12/2021 07:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2021 07:26

Dogecoin publiceert voor het eerst een roadmap, dit staat erin

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto door BBbirdZ/Shutterstock.com

Voor het eerst in zijn acht jarige bestaan heeft Dogecoin (DOGE) een roadmap! De ontwikkelaars achter de meme coin noemen het echter geen roadmap maar een ‘trailmap.’ Maar de essentie is hetzelfde: de geplande richting voor het project wordt in het document uiteengezet.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin kijkt naar 8 projecten

Volgens de roadmap kijkt de Dogecoin Foundation naar 8 projecten om te ontwikkelen. Een daarvan is GigaWallet. Hiermee zouden exchanges (zoals Bitvavo), bedrijven of wie dan ook op een gemakkelijke manier het Dogecoin-netwerk binnen hun eigen infrastructuur moeten kunnen integreren.

Een ander project is LibDogecoin. Hiermee zou iedereen op Dogecoin-gebaseerde producten moeten kunnen bouwen zonder hiervoor diepe kennis over crypto nodig te hebben. Het uiteindelijke doel van beide projecten is om Dogecoin bruikbaarder te maken als cryptocurrency.

Advertentie

Samen met Ethereum-oprichter kijken naar PoS

Daarnaast stellen de ontwikkelaars samen met grote namen te kijken naar mogelijkheden voor Dogecoin. Zo kijken ze samen met Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin naar een manier om proof-of-stake (PoS) te integreren in Dogecoin:

“De Foundation werkt ook samen met Vitalik (oprichter van de Ethereum-blockchain) aan het opstellen van een uniek Doge-voorstel voor een ‘Community Staking’-versie van PoS waarmee iedereen, niet alleen de grote spelers, kan deelnemen op een manier die hen beloont voor hun bijdrage aan het runnen van het netwerk.”

Het uiteindelijke doel van Dogecoin is om het zo bruikbaar mogelijk te maken. In het plan wordt de vergelijking gemaakt met de Denarius, een valuta uit het Romeinse Rijk dat destijds overal gebruikt kon worden:

“We geloven dat Dogecoin zich op een soortgelijk traject bevindt, maar deze keer is het niet het gezicht van de keizer die een gecentraliseerde valuta controleert, maar een vriendelijke Doge die iedereen verwelkomt met een gedecentraliseerde en bevrijde valuta voor de mensen.”

© Coverimage door Shutterstock

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie