Timo Bult Timo Bult
21/06/2022 14:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 14:25

Dogecoin stijgt +10%, maar rivaal shiba inu gaat nog een stuk harder

Nieuws
Shiba Inu lanza una versión beta para Shibarium llamada

Foto: Irina Vaneeva/Shutterstock

Vandaag kleurde de cryptomarkt mooi groen! In totaal werden alle cryptocurrencies bij elkaar zo’n 4,4% meer waard over de afgelopen 24 uur. De hardste stijgers zijn op het moment van schrijven solana (SOL) en dogecoin (DOGE). Ook shiba inu (SHIB) doet het opvallend goed. In dit artikel lees je een overzicht van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin stijgt +10%, rivaal shiba inu doet het beter

Binnen de top 10 van grootste cryptocurrencies kleuren alle koersen vandaag groen. Zo stijgen ethereum (ETH) en Binance coin (BNB) met 5%. Cardano (ADA) doet het iets minder en staat op plek 6 met 2,5% in de plus. De grootste stijgers vinden we onderdaan dit lijstje.

Daar staan solana en dogecoin namelijk 7,6% en 13% in de plus, respectievelijk. Solana steeg de afgelopen week zelfs nog een stuk harder en staat 28% in het groen. Hiermee lijkt solana dus enigszins te herstellen van de dalingen na het slechte nieuws eerder deze maand.

De opvallendste stijger is shiba inu, de rivaal van dogecoin. De meme crypto staat over de afgelopen 24 uur maar liefst 30% in de plus!

Bitfinex analist: Volatiliteit crypto houdt waarschijnlijk aan

Ondanks de groene cijfers vandaag is het onwaarschijnlijk dat we deze trendommekeer direct doorzetten. Een analist van crypto exchange Bitfinex zei hier onder andere over tegen Coindesk:

“Het is onwaarschijnlijk dat de trend van marktturbulentie zal afnemen, aangezien centrale banken de dienst uitmaken in een steeds onzekerder geopolitieke omgeving.”

Wel laat de relief rally van vandaag het “potentieel zien voor de prijs van digitale tokens om snel te kunnen herstellen,”

Al met al zijn alle cryptocurrencies bij elkaar op het moment van schrijven $941,9 miljard waard. 43,6% daarvan vloeit voort uit de marktkapitalisatie van bitcoin (BTC). De afgelopen week heeft bitcoin iets terrein verloren op de altcoins.

Advertentie

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie