Kevin Schijven Kevin Schijven
19/07/2021 13:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2021 13:19

Dogecoin volume steeg met 1.250% in tweede kwartaal 2021, ethereum zag ook toename, bitcoin juist afname

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin volume steeg met 1.250% in tweede kwartaal 2021, ethereum zag ook toename, bitcoin juist afname

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) behaalde in het tweede kwartaal van 2021 een gemiddeld handelsvolume van bijna $1 miljard per dag. Dat is een toename van maar liefst 1.250% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021. Dat meldt Business Insider op 19 juli, gebaseerd op cijfers van cryptocurrency-exchange Coinbase:

Tussen april en juni dit jaar haalde dogecoin een dagelijks handelsvolume van maar liefst $995 miljoen, terwijl dit in het eerste kwartaal nog op $74 miljoen lag, aldus de gegevens van Coinbase.

De koers van de zogeheten “meme crypto” schoot als een raket ervandoor in 2021 en dat had grotendeels te maken met hype die aangedreven werd door tweets van Tesla CEO Elon Musk. Volgens Business Insider was deze stijging niet mogelijk geweest als grote crypto beurzen als Gemini, eToro en Coinbase dogecoin niet hadden genoteerd.

De DOGE prijs steeg op 8 mei naar een all-time high (ATH) van $0,731 terwijl deze op 1 januari nog op $0,0047 lag. Dat was een stijging van meer dan 15.000% in vier maanden! Sindsdien zit de gehele cryptocurrency markt in een sterke correctie omlaag en vooral dogecoin is inmiddels veel van zijn waarde kwijt.

Op het moment van schrijven duikt de DOGE koers onder $0,18, dat is een daling van meer dan 75% ten opzichte van de ATH. Toch staat DOGE daarmee alsnog meer dan 3.700% in de plus dit jaar. Afgelopen weekend steeg de koers weer even na een tweet van Musk, maar corrigeerde daarna weer snel omlaag. Het lijkt erop dat de tweets van Musk steeds minder effect hebben.

Verder blijkt uit de gegevens van Coinbase dat het dagelijkse volume voor de gehele crypto markt in het tweede kwartaal met 32% gestegen was naar $18,8 biljoen. Dat betekent dat DOGE het afgelopen kwartaal voor meer dan 5% van alle handel in de crypto verantwoordelijk was.

Ook ethereum (ETH) zag een flinke stijging, het dagelijkse handelsvolume van ether steeg met 53% naar $3,25 biljoen in Q2. Bitcoin (BTC) zag echter een daling van 14% naar een volume van $4,01 biljoen per dag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie