Max Duiker Max Duiker
30/03/2024 21:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2024 20:23

Een van grootste crypto-ontwikkelaars ooit deelt mening over memecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Een van grootste crypto-ontwikkelaars ooit deelt mening over memecoins

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Ethereum-oprichter Vitalik Buterin heeft zijn gedachten gedeeld over de huidige memecoin-hype op dit moment. De eerste memecoins zagen we in 2015 verschijnen, zoals bijv. dogecoin (DOGE). Deze ontwikkelden een eigen achterban en werden een waar cultuurfenomeen. Nu, in 2024, duiken er weer talloze nieuwe coins op, maar niet altijd om de juiste redenen.

Realistische VeChain voorspelling: kan VET zijn oude record bereiken?
Realistische VeChain voorspelling: kan VET zijn oude record bereiken?

Memecoins nuttig of alleen maar voor de grap?

Vandaag de dag is er opnieuw een discussie gaande over de nut en noodzaak van deze soms opmerkelijke memecoins in het cryptolandschap. Waar sommige memecoins juist bedoeld zijn voor liefdadigheid of liefde voor een dier, zijn er aan aanstootgevende versies ook genoeg. Dit geeft reden tot discussie over wat memecoins nu precies moeten voorstellen in crypto.

De laatste tijd zijn er namelijk een paar memecoins bekritiseerd op de Solana network vanwege verwerpelijke en soms zelfs racistische uitingen. Daarnaast wordt er gesteld dat ze amper waarde toevoegen aan de crypto wereld. Ook zien we vaak dat ze liquiditeit onttrekken aan de markt en daardoor voor verliezen onder investeerders zorgen.

Advertentie

Aanstootgevende memecoins onder de aandacht

Vitalik Buterin heeft op vrijdag een post geplaatst waarbij hij aangeeft dat de memecoins weer onder de aandacht zijn maar niet iedereen daar direct blij mee is. 

“Op dit moment zijn ze weer populair, maar op een manier dat sommige mensen zich er niet goed bij voelen, omdat er niet echt wat nieuws of spannends aan is”, schreef Buterin. 

Buterin wees ook naar een post van Polynya, een bekende Ethereum blogger. Deze stopt met posten onder zijn huidige naam wegens een “agressieve culturele verschuiving” in de crypto wereld.

“Het is gezakt tot op de bodem in 2024 met racistische, seksistische en andere onzin memecoins die nergens meer voor dienen behalve het overdragen van rijkdom naar de meest verachtelijke mensen op de planeet”, schreef hij. 

Hij stelde dat als mensen op zijn minst lol hebben met bijvoorbeeld spelletjes die wat opleveren met memecoins of liefdadigheid zodat het geheel tenminste nog een positieve lading heeft.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een positieve blik naar memecoins in de toekomst

Buterin noemt voorbeelden zoals de “Robin Hood Games”. Hij stuurt ontwikkelaars aan om games te maken die betekenis hebben, in plaats van “Candy Crush” op de blockchain. Hierbij wijst hij naar World of Warcraft, waar mensen dingen kunnen bouwen, sparen en veroveren. 

Buterin gelooft nog in een kans om memecoins nuttig in te zetten maar snapt ook de beperkingen voor het genre. Hij snapt maar al te goed dat de meeste mensen simpelweg de coins kopen met de gedachte dat de waarde zal stijgen en ze met winst verkopen.

Daarnaast als je een groot gedeelte weggeeft aan bijvoorbeeld liefdadigheid kan dit zelfs de coin schaden als het niet op de juiste manier gebeurt. Buterin noemt ook de coin “GiveWell Inu”, als je die doneert naar GiveWell, het naar een liefdadigheidsorganisatie gaat. 

Buterin heeft in 2021 de helft van de tokens van Dogelon Mars verkregen en die vervolgens gedoneerd aan de Methuselah Foundation.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie