Rico Engelbarts
11/07/2018 11:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2018 11:01

Elon Musk onder de indruk van Ethereum scam bots op Twitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
elon_musk_tesla_spacex_onder_de_indruk_van_ethereum_scams_op_twitter

De ondernemer, ingenieur en miljardair Elon Musk, heeft onlangs aandacht gevraagd voor scam bots, die zich voordoen als beroemde mensen op Twitter om daarmee Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies van hun slachtoffers te stelen.
Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, reageerde vervolgens op de tweet van Musk en suggereerde op 9 juli dat Jack Dorsey, CEO van Twitter, maatregelen zou moeten nemen om de situatie te verbeteren.


In zijn tweet vestigde de wereldberoemde ontwikkelaar van Tesla Motors en Space X, die eerder zijn fortuin vergaarde met PayPal, de aandacht op crypto scammers op Twitter. Musk, die Ethereum overigens verkeerd spelde, leek zeer onder de indruk te zijn over de geavanceerde vaardigheden van de oplichters, die hij “mad skillz” noemde.
Vitalik Buterin, die eerder “Not giving away ETH” aan zijn Twitter-naam had toegevoegd om zich van zijn imitators te onderscheiden, vroeg Dorsey om iets aan de situatie te doen. Als alternatief, stelde Buterin, zou “iemand van de Ethereum-gemeenschap een second layer “scam filtering” solution moeten creëren”.


Buterin leek ook teleurgesteld te zijn dat Musk zijn eerste Ethereum-gerelateerde tweet heeft gewijd aan het probleem van scam bots, in plaats van de technologie achter de cryptocurrency:

Ik zou willen dat @elonmusk’s eerste tweet over Ethereum ging over de tech in plaats van de twitter scambots…

In februari 2018 onthulde Elon Musk dat hij “letterlijk nul cryptocurrency bezit” in een schijnbare poging op zijn volgelingen te waarschuwen om geen interactie te hebben met valse “Musks” op Twitter. De miljardair merkte ook op dat hij de kwestie meerdere malen aan Dorsey heeft gemeld zonder succes.
Eerder dit jaar waren er meerdere scam accounts op Twitter die zich probeerden voor te doen als de oprichter van Litecoin (LTC) Charlie Lee, en nep-weggeefacties van de cryptocurrency gebruikten om hun slachtoffers aan te trekken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie