Home Nieuws Altcoin nieuws Elon Musk onder de indruk van Ethereum scam bots op Twitter

Elon Musk onder de indruk van Ethereum scam bots op Twitter

De ondernemer, ingenieur en miljardair Elon Musk, heeft onlangs aandacht gevraagd voor scam bots, die zich voordoen als beroemde mensen op Twitter om daarmee Ethereum (ETH) en andere cryptocurrencies van hun slachtoffers te stelen.

- Advertentie -

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, reageerde vervolgens op de tweet van Musk en suggereerde op 9 juli dat Jack Dorsey, CEO van Twitter, maatregelen zou moeten nemen om de situatie te verbeteren.

In zijn tweet vestigde de wereldberoemde ontwikkelaar van Tesla Motors en Space X, die eerder zijn fortuin vergaarde met PayPal, de aandacht op crypto scammers op Twitter. Musk, die Ethereum overigens verkeerd spelde, leek zeer onder de indruk te zijn over de geavanceerde vaardigheden van de oplichters, die hij “mad skillz” noemde.

Vitalik Buterin, die eerder “Not giving away ETH” aan zijn Twitter-naam had toegevoegd om zich van zijn imitators te onderscheiden, vroeg Dorsey om iets aan de situatie te doen. Als alternatief, stelde Buterin, zou “iemand van de Ethereum-gemeenschap een second layer “scam filtering” solution moeten creëren”.

- Advertentie -

Buterin leek ook teleurgesteld te zijn dat Musk zijn eerste Ethereum-gerelateerde tweet heeft gewijd aan het probleem van scam bots, in plaats van de technologie achter de cryptocurrency:

Ik zou willen dat @elonmusk’s eerste tweet over Ethereum ging over de tech in plaats van de twitter scambots…

In februari 2018 onthulde Elon Musk dat hij “letterlijk nul cryptocurrency bezit” in een schijnbare poging op zijn volgelingen te waarschuwen om geen interactie te hebben met valse “Musks” op Twitter. De miljardair merkte ook op dat hij de kwestie meerdere malen aan Dorsey heeft gemeld zonder succes.

Eerder dit jaar waren er meerdere scam accounts op Twitter die zich probeerden voor te doen als de oprichter van Litecoin (LTC) Charlie Lee, en nep-weggeefacties van de cryptocurrency gebruikten om hun slachtoffers aan te trekken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.183,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.919,20 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.960,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.982,90 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.010,80 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...