Kevin Schijven Kevin Schijven
26/05/2021 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/05/2021 18:15

Elon Musk niet de baas van Dogecoin (DOGE) benadrukt Musk

Nieuws
Elon Musk niet de baas van Dogecoin (DOGE) benadrukt Musk

Neemt Elon Musk aftstand van Dogecoin (DOGE)? Eerst beweert een DOGE fan op Twitter dat Dogecoin in goede handen is met Musk aan het hoofd:

“Elon Musk lijkt Dogecoin te behandelen als een van zijn eigen bedrijven. Hij maakt actief reclame voor DOGE op de markt, is betrokken bij de gemeenschap en gebruikt zijn technische en leiderschapskwaliteiten om bij te dragen aan de ontwikkeling van DOGE. Met Elon als “Doge CEO” zijn we in goede handen!”

De zelfbenoemde “Dogefather” wijst zijn fans op Twitter er vervolgens echter op dat hij niet de baas is van deze cryptocurrency:

“Houd er alsjeblieft rekening mee dat Dogecoin geen formele organisatie heeft en niemand rapporteert aan mij, dus mijn vermogen om actie te ondernemen is beperkt.”

Onlangs kwam uit een steekproef naar voren dat meer dan de helft van Australiërs denkt dat de Tesla en SpaceX CEO ook de bedenker van Bitcoin (BTC) is. Wellicht ligt dat percentage nog hoger voor mensen die denken dat Musk de bedenker van Dogecoin is.

Dogecoin ontstond jaren geleden als een parodie op crypto. Het project ziet al jaren geen ontwikkeling meer en een groot deel van de crypto-community is er dan ook niet zo enthousiast over dat Musk juist over deze crypto zo vaak tweet.

Musk had onlangs een ontmoeting met een groep Noord-Amerikaanse bitcoin-miners. Dat leidde tot de oprichting van de ‘Bitcoin Mining Council,’ een groep die het energieverbruik van Bitcoin uit groene stroom transparanter wil maken. Ook dit initiatief ontvangt veel kritiek vanuit de community. MicroStrategy CEO Michael Saylor organiseerde de meeting en verdedigde het onlangs.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie