Home Nieuws Altcoin nieuws EOSIO Dawn 3.0 is uit; EOSIO 1.0 in het vizier

EOSIO Dawn 3.0 is uit; EOSIO 1.0 in het vizier

Open-source software ontwikkelaar Block.one heeft op Github zojuist een pre-release vrijgegeven van EOSIO Dawn versie 3.0; het blockchain platform wat de focus legt op schaalbaarheid. Het bericht werd vergezeld door een blogpost van mede-oprichter Daniel Larimer. Daarin vermeld Larimer het volgende:

Deze pre-release is een enorme mijlpaal op de weg naar EOSIO 1.0, dat gepland staat voor juni 2018

- Advertentie -

Bovenstaand nieuws is in de roadmap van EOS een aanloop naar versie 1.0, wat wordt geprezen als de meest krachtige applicatie-infrastructuur tot nu toe. EOSIO 3.0 komt met een aantal onverwachte aspecten die werden ontdekt tijdens de ontwikkeling van het platform dat flexibele en gemakkelijke applicatie-ontwikkeling moet bewerkstelligen.  

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een groot goed binnen de wereld van Blockchain. Het gaat hier om het compleet kunnen tegemoetkomen aan de vraag van de markt. In de EOSIO blogpost is te lezen dat het team aan de ontwikkeling heeft gewerkt met schaalbaarheid voor de toekomst voor ogen. Toekomstige blockchain-toepassingen zouden daardoor parallele verwerking met een hoge doorvoer kunnen werken. Dit zou er voor zorgen dat er geen ‘hard forks’ nodig zijn.

Het lijkt erop dat EOS bezig is met een aantal serieuze ontwikkelingen ten behoeve van schaalbaarheid. EOS beweert dat deze ontwikkelingen een fractie zijn van waar ze achter de schermen mee bezig zijn.

Block-communicatie

Wanneer de communicatie tussen blockchains verbetert, komt dit ten goede aan de schaalbaarheid. Het gaat hier specifiek om ‘inter-blockchain-communicatie’ wat zoveel betekent als de mogelijkheid dat een blockchain een gebeurtenis kan verifiëren op een andere blockchain, op een veilige manier. Dit is de ultieme toekomstmuziek van schaalbaarheid. Volgens EOS is juist dit wat ze denken te hebben bereikt. Gezegd moet worden dat dit een lopend experiment is en dat het eindresultaat nog moet uitwijzen of het beoogde resultaat daadwerkelijk kan worden behaald.

Vertraagde transacties

Een nieuw beveiligingsmechanisme maakt het mogelijk voor gebruikers om transacties te vertragen. Hiermee wordt bedoeld dat een tijdsvariabele kan worden gehanteerd voordat een transactie daadwerkelijk de blockchain betreedt. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag toegevoegd die het hackers moeilijker zou moeten maken.

Wachtwoorden

- Advertentie -

EOSIO Dawn 3.0 brengt ook een nieuw wachtwoord-systeem. Elk EOS account zal twee toegangsniveau’s hebben waarmee een gebruiker altijd op één van de twee kan terugvallen in het geval er één is gestolen of gehackt. Met het ene toegangsniveau is het dan mogelijk het andere toegangsniveau te resetten na een verplichte inactiviteit van 30 dagen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.903,20 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.930,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.949,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.999,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€15.167,80 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...