Bonno Coerse Bonno Coerse
14/04/2018 09:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2018 09:25

EOSIO Dawn 3.0 is uit; EOSIO 1.0 in het vizier

icon-altcoins
Altcoin nieuws
eos io dawn 3.0

Foto: ilolab/Shutterstock

Open-source software ontwikkelaar Block.one heeft op Github zojuist een pre-release vrijgegeven van EOSIO Dawn versie 3.0; het blockchain platform wat de focus legt op schaalbaarheid. Het bericht werd vergezeld door een blogpost van mede-oprichter Daniel Larimer. Daarin vermeld Larimer het volgende:

Deze pre-release is een enorme mijlpaal op de weg naar EOSIO 1.0, dat gepland staat voor juni 2018

Bovenstaand nieuws is in de roadmap van EOS een aanloop naar versie 1.0, wat wordt geprezen als de meest krachtige applicatie-infrastructuur tot nu toe. EOSIO 3.0 komt met een aantal onverwachte aspecten die werden ontdekt tijdens de ontwikkeling van het platform dat flexibele en gemakkelijke applicatie-ontwikkeling moet bewerkstelligen.  

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid is een groot goed binnen de wereld van Blockchain. Het gaat hier om het compleet kunnen tegemoetkomen aan de vraag van de markt. In de EOSIO blogpost is te lezen dat het team aan de ontwikkeling heeft gewerkt met schaalbaarheid voor de toekomst voor ogen. Toekomstige blockchain-toepassingen zouden daardoor parallele verwerking met een hoge doorvoer kunnen werken. Dit zou er voor zorgen dat er geen ‘hard forks’ nodig zijn.
Het lijkt erop dat EOS bezig is met een aantal serieuze ontwikkelingen ten behoeve van schaalbaarheid. EOS beweert dat deze ontwikkelingen een fractie zijn van waar ze achter de schermen mee bezig zijn.

Advertentie

Block-communicatie

Wanneer de communicatie tussen blockchains verbetert, komt dit ten goede aan de schaalbaarheid. Het gaat hier specifiek om ‘inter-blockchain-communicatie’ wat zoveel betekent als de mogelijkheid dat een blockchain een gebeurtenis kan verifiëren op een andere blockchain, op een veilige manier. Dit is de ultieme toekomstmuziek van schaalbaarheid. Volgens EOS is juist dit wat ze denken te hebben bereikt. Gezegd moet worden dat dit een lopend experiment is en dat het eindresultaat nog moet uitwijzen of het beoogde resultaat daadwerkelijk kan worden behaald.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Vertraagde transacties

Een nieuw beveiligingsmechanisme maakt het mogelijk voor gebruikers om transacties te vertragen. Hiermee wordt bedoeld dat een tijdsvariabele kan worden gehanteerd voordat een transactie daadwerkelijk de blockchain betreedt. Hiermee wordt een extra beveiligingslaag toegevoegd die het hackers moeilijker zou moeten maken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wachtwoorden

EOSIO Dawn 3.0 brengt ook een nieuw wachtwoord-systeem. Elk EOS account zal twee toegangsniveau’s hebben waarmee een gebruiker altijd op één van de twee kan terugvallen in het geval er één is gestolen of gehackt. Met het ene toegangsniveau is het dan mogelijk het andere toegangsniveau te resetten na een verplichte inactiviteit van 30 dagen.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie