Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum 2.0 nadert snel met de lancering van een nieuwe tool voor...

Ethereum 2.0 nadert snel met de lancering van een nieuwe tool voor deposit contracts

Ethereum 2.0 komt steeds dichterbij. Gisternacht werd plotseling een tool uitgebracht voor het aanmaken van zogenaamde deposit contracts, oftewel stortingscontracten, op Ethereum 2.0. De tool is geüpload op Github met de volgende tekst:

We have a go for Main engine start ?

- Advertentie -

Door de chaos die veroorzaakt wordt door de Amerikaanse verkiezingen op Twitter, werd in eerste instantie gedacht dat het stortingscontract zelf al was gelanceerd.

Bij nader inzien blijkt dit echter een tool te zijn voor het genereren van keys. Toch is dit een belangrijke update. De overstap naar Ethereum 2.0 zal in zes verschillende fases verlopen en waarschijnlijk enkele jaren duren.

Met de eerste fase (0) maakt het netwerk de overstap naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol. Hiermee wordt staking geïntroduceerd, het vastzetten van cryptocurrencies in ruil voor beloningen. Met het stortingscontract wordt het mogelijk om ether (ETH) over te zetten naar het Ethereum 2.0 netwerk.

- Advertentie -

De verwachting is dat binnen enkele weken na lancering van het stortingscontract de zogeheten beacon chain genesis zal plaatsvinden. Dat is de start van de nieuwe blockchain. Om deze genesis van de beacon chain mogelijk te maken moeten validators minimaal 32 ETH vastzetten voor staking en minstens 16.384 validators moeten meedoen om de lancering te laten slagen.

Overigens is een waarschuwing hier op zijn plaats. Het is aan te raden om vooralsnog geen ether of andere tokens te sturen naar contracten voordat er een officiële aankondiging is. Het zou niet de eerste keer zijn dat mensen overhaastig hun geld sturen naar contracten die vervolgens worden leeggeroofd. Dat heeft DeFi markt de afgelopen tijd wel vaker laten zien.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.454,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.208,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.239,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.262,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.307,10 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...