Kevin Schijven Kevin Schijven
04/11/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2020 15:55

Ethereum 2.0 nadert snel met de lancering van een nieuwe tool voor deposit contracts

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 nadert snel met de lancering van een nieuwe tool voor deposit contracts

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum 2.0 komt steeds dichterbij. Gisternacht werd plotseling een tool uitgebracht voor het aanmaken van zogenaamde deposit contracts, oftewel stortingscontracten, op Ethereum 2.0. De tool is geüpload op Github met de volgende tekst:

We have a go for Main engine start ?

Door de chaos die veroorzaakt wordt door de Amerikaanse verkiezingen op Twitter, werd in eerste instantie gedacht dat het stortingscontract zelf al was gelanceerd.



Bij nader inzien blijkt dit echter een tool te zijn voor het genereren van keys. Toch is dit een belangrijke update. De overstap naar Ethereum 2.0 zal in zes verschillende fases verlopen en waarschijnlijk enkele jaren duren.
Met de eerste fase (0) maakt het netwerk de overstap naar een Proof-of-Stake (PoS) protocol. Hiermee wordt staking geïntroduceerd, het vastzetten van cryptocurrencies in ruil voor beloningen. Met het stortingscontract wordt het mogelijk om ether (ETH) over te zetten naar het Ethereum 2.0 netwerk.
De verwachting is dat binnen enkele weken na lancering van het stortingscontract de zogeheten beacon chain genesis zal plaatsvinden. Dat is de start van de nieuwe blockchain. Om deze genesis van de beacon chain mogelijk te maken moeten validators minimaal 32 ETH vastzetten voor staking en minstens 16.384 validators moeten meedoen om de lancering te laten slagen.
Overigens is een waarschuwing hier op zijn plaats. Het is aan te raden om vooralsnog geen ether of andere tokens te sturen naar contracten voordat er een officiële aankondiging is. Het zou niet de eerste keer zijn dat mensen overhaastig hun geld sturen naar contracten die vervolgens worden leeggeroofd. Dat heeft DeFi markt de afgelopen tijd wel vaker laten zien.


Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie