Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2024 18:11 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 18:05

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS

Ethereum-ETH
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

De voormalige Ethereum (ETH) adviseur Steven Nerayoff heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse overheid voor valse beschuldigingen en de onheuse behandelingen door federale agenten in de periode 2019 tot 2023.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum adviseur aangeklaagd voor afpersing

De aangespannen rechtszaak omvat een claim van maar liefst 9,6 miljard dollar. Dit bedrag betreft de geleden schade door een eerdere afpersingszaak uit 2019, gestart door de Amerikaanse overheid. De behandeling van de rechtszaak duurde maar liefst vier jaar, waarna de aanklager uiteindelijk de zaak in 2023 seponeerde.

Volgens journaliste Eleanor Terrett van Fox Business, claimt Nerayoff nu dat de federale agenten destijds al bekend waren met het feit dat de aanklachten ongefundeerd waren. Ook zouden een aantal agenten hem op verschillende manieren hebben geïntimideerd. Onder andere met gefabriceerde bewijsstukken, om hem zodoende te kunnen vervolgen voor afpersing.

Advertentie

9,6 miljard dollar aan geleden schade

De advocaten van Nerayoff geloven dat de schade aan zijn reputatie en bedrijven voldoende is om een rechtszaak aan te spannen tegen de Amerikaanse overheid. Tevens is de prominente advocaat Alan Dershowitz op de zaak gezet, die de zaak als “ongewoon” bestempeld.

In de officiële aanklacht valt dan ook te lezen dat er directe schade is geleden door het foutieve handelen van federale agenten in het welzijn, de privésfeer en de carrière van Nerayoff. Ook diende hij hoge vergoedingen te betalen voor de juridische procedures, terwijl zijn inkomen ook afnam door het beschadigde imago van hem in de crypto community.

Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Een controversiële crypto-ontwikkelaar

Nerayoff is vooral bekend geworden als blockchain pionier door zijn vroege betrokkenheid bij het Ethereum-project. Maar daarnaast heeft hij meerdere bedrijven opgezet, is hij advocaat, ontwikkelaar van verschillende internationale patenten en medeoprichter van het blockchain consulting bedrijf “Alchemist”.

In 2019 werd Nerayoff samen met zijn Alchemist-compagnon Michael Hlady gearresteerd door de FBI. Beide werden vervolgens aangeklaagd voor afpersing. Zo zouden de twee een cryptocurrency start-up hebben afgeperst door miljoenen dollars van hen te eisen.

Nerayoff heeft in het verleden al meerdere keren in het middelpunt gestaan van verschillende controversies en juridische conflicten. Zo heeft hij serieuze beschuldigingen uitgesproken in de richting van de Ethereum oprichters Vitalik Buterin, Joe Lubin en de Ethereum Foundation. Beschuldigingen als frauduleuze coin offerings en samenspanningen met corrupte toezichthouders werden hierbij publiekelijk genoemd. Dit fenomeen noemde men in de cryptowereld ook wel de “ETHGate”.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie