Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2022 09:22 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2022 09:22

Ethereum begint te stijgen, binance coin maakt flinke sprong, dogecoin kleurt rood

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum begint te stijgen, binance coin maakt flinke sprong, dogecoin kleurt rood

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur iets herstellen en ook de altcoins kleuren weer groen. Echter is dat voor de meeste cryptocurrencies maar nauwelijks en bleef de markt relatief rustig en de terughoudendheid groot. De totale marktkapitalisatie stijgt met 1,5% naar $1,92 biljoen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 2,1%

Ethereum (ETH) bleef eerst iets achter op bitcoin ondanks de hoge correlatie, maar lijkt op het moment van schrijven mogelijk toch te stijgen. ETH had de afgelopen 24 uur eerst nog moeite überhaupt $2.900 terug te heroveren, maar stijgt nu naar $2.930 waarmee koers 2,1% in de plus staat.

Advertentie

DOGE & SHIB in ’t rood

Dogecoin (DOGE) heeft het wederom het zwaarst onder de grootste crypto en staat vandaag 1,5% in de min. Toch lijkt DOGE vooralsnog aan de $0,14 vast te houden, al gaat dat gepaard met hevige schommelingen. Ook de andere meme token, shiba inu (SHIB), staat in het rood. SHIB zakt met 0,4% naar $0,0000234.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP, ADA, AVAX iets in de plus

Ripple (XRP) kon vanochtend, net als ether, iets stijgen waardoor koers net groen kleurt. XRP komt op $0,65 uit en staat 0,7% in de plus. Cardano (ADA) stijgt met 0,7% naar $0,848. Avalanche (AVAX) staat 0,8% in de plus en komt weer vlak boven $70 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOT, SOL, LUNA stijgen iets harder

Polkadot (DOT) schoot ook zojuist weer boven $17 uit en staat daarmee 1% in de plus. Ook Solana (SOL) staat 1% in de plus, maar het is maar de vraag of de koers nu de $100 herovert. Terra (LUNA) stoeit momenteel met $90 en staat 1,5% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BNB maakt flinke sprong

Binance coin (BNB) maakt momenteel een enorme sprong. De koers doorbrak vanochtend $392, vervolgens $400 en komt nu op $403 uit waarmee koers maar liefst 3,5% in de plus staat.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

Ondanks dat de markt zeer voorzichtig blijft, kleuren weinig koersen uit de top 100 rood en geen enkele diep rood. Desondanks staan nexo (NEXO), thorchain (RUNE), leo (LEO), maiar (MEX), helium (HNT) en quant (QNT) ongeveer 1% in het rood. Arweave (AR) en Frax Share verliezen beide zo’n 2,5% van hun waarde.

Crypto top 100 hardste stijgers

Daartegenover staan chainlink, ftx token, chiliz, defichain (DFI), eos (EOS), aave (AAVE), amp (AMP) en celo allemaal bijna 3% in de plus. Apecoin (APE) en waves (WAVES) stijgen met ongeveer 6%. Pancakeswap staat 8% in de plus en convex finance (CVX) bijna 9%. Graph staat maar liefst 13% in de pluis en lido (LDO) zelfs 15%. Stepn (GMT) is vandaag de grote winnaar en stijgt met 17% maar heeft nog moeite met die $4. Dat komt mogelijk door het beruchte ‘Coinbase effect:’

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie