Kevin Schijven Kevin Schijven
11/07/2022 09:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2022 09:36

Ethereum, cardano, solana en meeste crypto dalen vandaag

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Cardano, fantom en deze crypto herstellen 't sterkst in aanloop naar CPI

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

Na een mooie groene week, beginnen de meeste cryptocurrencies deze week in het rood. Bitcoin (BTC) zakt en zorgen over CPI cijfers lijken al aan te slaan. Vrijwel alle altcoins uit de top 100 staan ook in de min vandaag. De totale marktkapitalisatie van crypto kwam afgelopen weekend weer even terug boven $1 biljoen uit, maar zakte de afgelopen 24 uur met 3,4% naar $950 miljard.

Wachtrij om Ethereum-validator te worden stijgt enorm
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum zakt met 3,5%

Ethereum (ETH) kon afgelopen week flink stijgen, maar het lijkt erop dat de $1.265 vooralsnog de lokale piek blijft. De ether koers is sindsdien aan het corrigeren en zakte de afgelopen 24 uur, net als bitcoin, met 3,5%. De ETH prijs komt op het moment van schrijven rond $1.146 uit.

Advertentie

BNB, DOT, ADA, SHIB houden best stand

Binance coin (BNB) houdt het sterkst vandaag stand onder de grootste crypto. BNB dipte vanochtend even onder $230, maar stijgt daar nu weer boven uit. Toch staat BNB vandaag 2,7% in de min. Dan volgt polkadot (DOT) die al 3,5% in de min staat vandaag en momenteel op $6,8 uitkomt. Cardano (ADA) zakt met 3,9% vandaag naar $0.455 en ook shiba inu (SHIB) staat 3,9% in de min en komt op $0,000011 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

TRX, DOGE, XRP zakken al harder

Tron (TRX) bleef de afgelopen 24 uur gestaag dalen en zakt met 4,2% naar $0,066. Dogecoin (DOGE) staat 4,4% in de min en komt rond $0,065 uit. Ripple (XRP) maakte nog een kleine stuiter vanochtend, maar staat alsnog ook 4,5% in de min. XRP ligt momenteel rond $0,325.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AVAX en SOL dalen het hardst

Avalanche (AVAX) staat echter al 5% in de min vandaag en zakt terug naar $18,5. Solana (SOL) is de grootste verliezer vandaag onder de grootste crypto. SOL daalde de afgelopen 24 uur met 5,6% naar $35,2.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Crypto top 100 hardste dalers en stijgers

Onder de rest van de top 100 hebben we echter nog veel hardere dalers vandaag. Hedera (HBAR), decentraland (MANA), leo (LEO), graph (GRT), waves (WAVES), stellar (XLM), theta fuel (TFUEL), sandbox (SAND), litecoin (LTC) en near (NEAR) staan allemaal zo’n 6% in de min vandaag.

Basic attention token (BAT), tenset (10SET), apecoin (APE), dash (DASH) en celo (CELO) staan al ongeveer 7% in de min. Enjin coin (ENJ), stacks (STX) en elrond (EGLD) zijn met 8% gedaald in de afgelopen 24 uur. Thorchain (RUNE) staat 9% in de min vandaag, quant (QNT) 10% en stepn (GMT) zelfs bijna 11%.

Toch hebben we een paar groene uitzonderingen in de top 100 crypto vandaag. Monero (XMR) stijgt met bijna 5% en chiliz (CHZ) staat vandaag zelfs 5,5% in de plus.

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie