Kevin Schijven Kevin Schijven
23/05/2022 10:09 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 10:09

Ethereum, cardano, solana in de plus, LUNA stijgt weer hard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, cardano, solana in de plus, LUNA stijgt weer hard

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en veel altcoins konden gisteren weer een beetje stijgen en dat zette afgelopen nacht voort. Toch blijft de angst en onzekerheid zeer hoog onder investeerders en bepaalt vooral macro momenteel de koersrichting. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies stijgt met 3% naar $1,36 biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum stijgt met 3,3%

Ethereum (ETH) volgt weer hetzelfde pad als bitcoin. De ether koers kwam gisterenochtend weer boven $2.000 uit en hield daar stand. Tegen middennacht begon ETH verder te stijgen, maar kon nog niet door $2.050 breken, maar vond ditmaal steun rond $2.030. Vanochtend lukte ETH wel door $2.050, maar werd nu afgewezen rond $2.070 en daalt momenteel terug richting $2.050 waarmee koers 3,3% in de plus staat. Kan ETH zo meteen hier standhouden?

Advertentie

DOT, XRP voorzichtig in de plus

Polkadot (DOT) corrigeerde na het sprongetje van gisteren weer flink omlaag waardoor de koers vandaag iets achter blijft. Desondanks maakte DOT vanochtend weer een sprong, maar werd afgewezen op $10,4 en zakt naar 10,3. Daarmee staat DOT 1,1% in de plus. Ripple (XRP) blijft ook iets achter en werd net afgewezen rond $0,425, maar staat alsnog 1,2% in de plus.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE, ADA, BNB, TRX trekken sterker aan

Dogecoin (DOGE) bleef gisteren achter, maar steeg alsnog vanochtend. Toch werd DOGE zojuist op $0,88 afgewezen, maar staat nog 1,3% in het groen. Cardano (ADA) zakte gisteren in eerste instantie, maar hield stand rond $0,535. ADA kon echter vanochtend nog door $0,55 heen en zakt richting $0,545. Toch staat ADA 1,9% in de plus. Binance coin (BNB) steeg vanochtend flink, maar werd afgewezen op de $330 en zakt nu naar $327 waarmee koers alsnog 2,4% in het groen staat. Tron (TRX) steeg juist gisterenavond flink, maar kon dit vannacht niet doorzetten. TRX staat met $0,077 2,6% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

AVAX, SHIB, SOL stijgen flink

Avalanche (AVAX) maakte gisterenmiddag een flinke sprong en houdt vooralsnog boven $31 stand. AVAX staat met $31,5 3,5% in de plus. Shiba inu (SHIB) schoot vanochtend even als een raket, maar corrigeert nu richting $0,124 en staat 4,5% in de plus. Solana (SOL) is vandaag onder de grootste crypto de winnaar en kon vanochtend eindelijk weer de $53 breken waar de koers onlangs werd afgewezen. De $54 was vanochtend echter nog te veel, desondanks staat SOL 4,8% in de plus.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers

In de top 100 hebben we ook pankcakeswap (CAKE), stacks (STX), cosmos (ATOM) en aave (AAVE) 5% in de plus staan vandaag. Thorchain (RUNE), dash (DASH) en axie infinity (AXS) staan al 7% in het groen. Klaytn (KLAY), chain (CHAIN) en monero (XMR) stegen met zo’n 8% in de afgelopen 24 uur. Uniswap (UNI) staat 10% in de plus, convex finance (CVX) 11%, ecash (XEC) 12% en fantom (FTM) maar liefst 13%. Neo (NEO) steeg zelfs 17% in de afgelopen 24 uur.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA stijgt weer het hardst

Maar het is Terra (LUNA) die weer het hardst stijgt. De koers steeg zondagochtend met meer dan 80% en hield daar vervolgens aan vast en staat vandaag weer 20% in de plus. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een community token burn zoals gisteren in de marktupdate was te lezen. Desondanks staat LUNA alsnog 100% in de min ten opzichte van twee weken geleden en deze nieuwe trend kan weer heel snel omdraaien.

Ook hebben we nog een roodkleurende crypto uit de top 100 vandaag en dat is zilliqa (ZIL). ZIL staat vanochtend 7% in de min en komt uit op $0,576.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden van crypto en het analyseren koersen? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie