Kevin Schijven Kevin Schijven
05/03/2022 11:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2022 11:56

Ethereum daalt, terra daalt harder, maar deze crypto blijft stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum stijgt 11%, polkadot 12%, deze crypto meer dan 20%

Foto: 24K-Production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kelderde de afgelopen 24 uur weer verder, maar ditmaal dalen de grootste altcoins een keertje juist minder hard. Toch kleurt de cryptocurrency markt over het algemeen rood en zakte de totale marktkapitalisatie met 4,5% naar $1,84 biljoen. Een aantal koersen is vanochtend weer ietsjes aan het herstellen, maar door het lage volume in het weekend, moeten we wellicht rekeninghouden dat het hier om zogenaamde fake outs gaat.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum daalt met 3,5%

Ethereum (ETH) verloor woensdag al grip op de $3.000 en kon gisterenochtend niet aan de $2.750 vasthouden. De ether koers zakte gisterenavond naar een dieptepunt van $2.580 en herstelde toen naar $2.600. Langzamerhand begon de koers vanochtend te stijgen en komt momenteel op $2.650 uit, waarmee ether alsnog 3,5% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden.

Advertentie

XRP, ADA, DOT iets in de min

Ripple (XRP) kon daarentegen vanochtend al een stuk sterker herstellen. XRP komt vanochtend op $0,74 weer uit waardoor koers maar 0,5% in de min staat ten opzichte van 24 uur geleden. Ook cardano (ADA) is aardig aan het stijgen en komt weer op $0,87 uit maar staat alsnog 1,9% in de min. Polkadot (DOT) herstelt al iets minder sterk, maar stijgt alsnog naar $17 vanochtend waardoor koers 2,4% in de min staat.

Slechts een handjevol altcoins doen het beter dan bitcoin dit jaar
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

DOGE, AVAX, SHIB dalen iets harder

Dogecoin (DOGE) zakte iets minder hard maar is vanochtend ook nog nauwelijks hersteld. DOGE staat 3% in de min en komt op $0,124 uit. Avalanche (AVAX) herstelt ietsjes sterker maar staat alsnog 3,7% in de min en komt op $77,4 uit. Shiba inu (SHIB) steeg vanochtend nog iets sterker, maar daalde gisteren ook harder. SHIB komt op $0,000024 uit en staat 4,1% in de min.

Crypto-whales kopen miljoenen aan memecoins tijdens crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

SOL, BNB, LUNA hardste dalers uit top 10

Solana (SOL) staat echter zelfs 4,4% in de min en stoeit momenteel met $89. Binance coin (BNB) staat ook 4,4% in de min en lijkt momenteel $380 terug te pakken. Terra (LUNA), de hardste stijger van de afgelopen weken, daalt nu juist het hardst. LUNA staat 5,8% in de min en komt op $86 uit.

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste dalers

In de top 100 vinden we echter een reeks koersen die dieper in de min vandaag staan, waaronder een aantal die de afgelopen dagen nog flink stegen. Quant (QNT), near (NEAR), tezos (XTZ), maker (MKR), dash (DASH), okb (OKB), ethereum classic (ETC) en theta network (THETA) staan 6% in de min. Gala (GALA), elrond (EGLD), ftx token (FTT), juno (JUNO), kusama (KSM), harmony (ONE), zcash (ZEC), fantom (FTM) en humans.ai (HEART) verliezen maar liefst 7% van hun waarde.

Internet computer (ICP) en osmosis (OSMO) staan vanochtend 8% in de min. Curve (CRV), convex finance (CVX), frax share (FXS) en waves (WAVES) dalen met 9%. Monero (XMR) en thorchain (RUNE) staan 10% in de min. Cosmos (ATOM) en arweave (AR) zijn de grootste verliezers vandaag en staan 11% in het rood.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers

Minder dan een handvol crypto uit de top 100 staat in het groen vandaag. Celsius network (CEL) stijgt met 2% en chiliz (CHZ) en radix (RDX) met ongeveer 3%. Anchor protocol (ANC) blijft daarentegen maar hard stijgen. ANC komt vanochtend op $5,5 uit en staat daarmee maar liefst 13% in de plus vandaag, 46% deze week en zelfs 300% deze maand.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie