Kevin Schijven Kevin Schijven
12/07/2022 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 10:01

Ethereum, dogecoin en shiba inu dalen hardst in rode crypto dag

Nieuws
XRP en DeFi trekken het sterkst aan in zijwaartse crypto markt

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalt iets en dat heeft mogelijk te maken met de oplopende angst omtrent de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers. Daardoor dalen de meeste altcoins nog harder, een teken dat deze nog altijd als riskanter dan bitcoin worden gezien. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies daalt met 3,8% in de afgelopen 24 uur naar $913 miljard.

Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning

Ethereum zakt met 7,5%

Ethereum (ETH) leek gisteren nog stand te willen houden op $1.150, maar erg stabiel zag het er al niet uit. De ether koers verloor tegen middennacht hier echter grip en zakt toen naar ongeveer $1.090 waar de koers kort support vond. Daar zakte ether vanochtend echter ook doorheen, en komt nu op $1.058 uit waarmee koers vandaag maar liefst 7,5% in de min staat.

Advertentie

TRX, XRP, SOL in de min

Tron (TRX) houdt vandaag het sterkst stand en staat met een prijs van $0,65 ‘slechts’ 2,1% in de min. Binance coin (BNB) dook echter al met 4,3% omlaag afgelopen nacht naar $222. Ripple (XRP) zakte zelfs met 4,9% in de afgelopen 24 uur en komt nu op $0,312 uit. Solana maakte aan het begin van de nacht een flinke duik staat ook 4,9% in de min vandaag met een prijs van $33,5.

Bitcoin-analisten mikken op $69.000 als all time high vóór de halving

AVAX, ADA, DOT dalen harder

Avalanche (AVAX) maakt een dergelijke duik afgelopen nacht en daalt zelfs met 5,5% naar $17,6. Cardano (ADA) bleef de afgelopen 24 uur gestaag dalen en staat met een prijs van $0,43 maar liefst 5,9% in de min. Polkadot (DOT) maakte een duik van 6,1% en komt nu op $6,4 uit.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

DOGE en SHIB dalen het hardst

De twee meme crypto zijn vandaag de hardste dalers onder de grootste crypto, ook een teken van de stijgende angst onder particuliere investeerders. Dogecoin (DOGE) zakt met 7% onder $0,061 en shiba inu (SHIB) zakt zelfs met 7,8% naar $0,0000102.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

Litecoin (LTC), basic attention token (BAT), eos (EOS), bitcoin sv (BSV), internet computer (ICP), flow (FLOW), evmos (EVMOS), axie infinity (AXS), tezos (XTZ), chiliz (CHZ), ecash (XEC) en zcash (ZEC) staan allemaal zo’n 6% in de min vandaag.

Voor iota (MIOTA), ceth (CETH), uniswap (UNI), neo (NEO), graph (GRT), dash (DASH), arweave (AR), fantom (FTM), thorchain (RUNE), tensent (10SET) en apecoin (APE) is dat al 7%.

Maker (MKR) staat vandaag 8% in de min en cosmos (ATOM) 9%. TerraclassicUSD (USTC) blijft alsmaar dalen en zakt vandaag weer met 11%. Aave (AAVE) is echter de grootste verliezer vandaag uit de top 100 en zakt met bijna 14%, al kon de koers vorige week nog flink stijgen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers

Niet alles kleurt rood in de top 100. Polygon (MATIC) en synthetix (SNX) staan beide alsnog bijna 3% in de plus vandaag. Serum (SRM) komt weer de top 100 binnen na een stijging van 5% en quant (QNT) blijft alsmaar stijgen en staat vandaag zelfs 9% in de plus.

Axie Infinity makers komen met nieuwe crypto game: Kaidro

Crypto Insiders Premium voor bitcoin analyses

Wil jij diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord Premium kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie