Kevin Schijven Kevin Schijven
07/07/2022 09:39 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2022 09:39

Ethereum en avalanche stijgen het sterkst in groene crypto markt

Nieuws
Ethereum netwerk staat in het rood voor het eerst in een jaar

Foto: gopixa/Shutterstock

De cryptocurrency markt kleurt weer groen. Bitcoin (BTC) blijft vooralsnog voorzichtig stijgen en de meeste altcoins uit de top 100 bewegen mee. Dat gezegd hebbende zijn het geen grote sprongen die de koersen maken en er zitten ook geen uitschieters tussen. Het bleef dus relatief rustig in de afgelopen 24 uur terwijl de totale marktkapitalisatie met 1,5% steeg naar $962 miljard.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen

Ethereum stijgt met 4%

Ethereum (ETH) presteerde in de afgelopen 24 uur relatief sterk. De ether koers maakte gisterenavond nog een aardige sprong, maar kon nog niet $1.200 heroveren. ETH dipte vanochtend even naar $1.165, maar dat is al minder diep dan afgelopen week. ETH stijgt op het moment van schrijven naar $1.185 waarmee koers vandaag 4% in de plus staat.

Advertentie

TRX daalt met 1,9%

Onder de grootste crypto kleurt tron (TRX) vandaag als enige rood. TRX komt momenteel op $0,067 uit waarmee koers 1,9% in de min staat. Toch ook TRX daarmee nog in een zeer voorzichtige opwaartse trend.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

LEO, SHIB, BNB iets in de plus

Leo token (LEO) was gisteren aan het dalen, maar maakte vroeg vanochtend nog een flinke sprong. LEO komt daarmee op $5,9 uit en staat 0,2% in de plus. Shiba inu (SHIB) bleef schommelend maar gestaag stijgen in de afgelopen 24 uur. SHIB staat 1,1% in de plus en komt op $0,0000105 uit. Ook binance coin (BNB), blijft gestaag stijgen, ondanks een dip vanochtend. BNB staat met $238 vandaag 1,4% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

MATIC, DOGE, ADA trekken sterker aan

Polygon (MATIC) maakte nog een flinke duik vanochtend, maar vervolgens ook gelijk een aardige rebound. MATIC staat 2,8% in de plus en komt op $0,526 uit. Dogecoin (DOGE) trekt al ietsjes sterker aan en maakte nog een flinke stuiter gisterenavond. DOGE staat met een prijs van $0,069 momenteel 1,4% in de plus. Cardano (ADA) bleef trapsgewijs stijgen in de afgelopen 24 uur en staat ook 1,4% in de plus vandaag. ADA komt op het moment van schrijven op $0,468 uit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, XRP, DOT, AVAX stijgen nog sterker

Solana (SOL) stijgt nog iets harder, staat 2% in de plus vandaag en komt op $37,2 uit. Ook ripple (XRP) staat 2% in de plus en stoeit met weerstand rond $0,33. Polkadot (DOT) is momenteel flink aan het stijgen en lijkt de $7 te breken waarmee koers 2,2% in de plus staat.

Avalanche  (AVAX) presteert het best onder de grootste crypto in de afgelopen 24 uur. AVAX stoeit momenteel weer met $19,5 na een stijging van maar liefst 5%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers en dalers

Onder de rest van de top 100 crypto zitten vandaag geen grotere uitschieters tussen. Desondanks staan defichain (DFI), ceth (CETH), graph (GRT), tezos (XTZ), monero (XMR), huobi (HT) en ecomi (OMI) zo’n 4% in de plus vandaag. Thorchain (RUNE), stepn (GMT), ftx (FTT), celo (CELO) en basic attention token (BAT) staan 5% in de plus. Evmos (EVMOS) is weer winnaar vandaag en staat 6% in de plus.

Toch hebben we ook meerdere koersen aan de rode kant vandaag, al staat de meeste van deze crypto minder dan 2% in het rood. Arweave (AR) zakt echter met bijna 3%, ecash (XEC) met 6% en terraclassusd (USTC) staat zelfs 13% in de min.

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Afgelopen week hield onze hoofdanalist, bekend als AppY, een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

 

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie